Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är 19-årige Deber?

/
  • Bayan Abdullrahman och Shiruan Ali håller upp bilden av Deber Rashid. Deras 19-årige son som ska ta studenten i vår men som sedan en fest i helgen är spårlöst försvunnen.

Var är 19-årige Deber Rashid?

Han försvann efter en fest natten till måndag. Nu går både polisen och familjen ut och efterlyser honom.

– Jag är rädd att något ska ha hänt honom. Han har varken mobil eller jacka med sig, säger hans mamma Bayan Abdullrahman.

Annons

Senast hon såg sin son var i söndags kväll när hon kom hem från jobbet. Då berättade Deber att han skulle gå på fest på Ladugatan på Brynäs – bara några kvarter från hemmet – och att hon inte skulle bli orolig om han kom hem lite sent.

Nästan två dygn senare har sonen fortfarande inte kommit hem och hans föräldrar är sjuka av oro. Hans jacka, keps och mobiltelefon har hittats i närheten av festen och i jackfickan fanns hans kontokort och legitimation – men av Deber finns inga spår.

– Det är inte likt honom att inte höra av sig och jag är jätteorolig för vad som kan ha hänt. Jag kan varken äta eller sova, berättar Bayan Abdullrahman.

När Deber inte hade kommit hem larmade familjen på måndagseftermiddagen polisen och anmälde honom försvunnen. De har också själva varit ute och letat efter honom och delat ut lappar med efterlysningar. Men hittills utan resultat.

– Vi har ringt alla hans vänner men ingen vet var han är, säger Bayan.

Tankarna kring vad som kan ha hänt hennes son snurrar i huvudet.

– Jag vet inte vad jag ska tro. Jag vet inte om någon slagit honom och han ligger skadad någonstans eller om han ramlat i ån. Kanske har han åkt iväg till någon – men vem och varför hör han i så fall inte av sig?

Extra oroande är att det finns uppgifter om att Deber Rashid hamnat i något slags bråk under kvällen.

En av de sista iakttagelserna är när en kvinna vaknar av ljud på gatan utanför och ser Deber i bråk eller tjafs med några killar vid en bil. När bilen kör därifrån springer han efter den. Sedan dess har ingen sett eller hört från honom.

Och både polisen och familjen befarar att något kan ha hänt honom.

Det fanns på tisdagskvällen inga misstankar om brott och polisen har inte inlett någon förundersökning. Men samtidigt har man inga uppgifter som tyder på att Deber håller sig undan frivilligt.

– Vi är oroliga, det har varit kallt på nätterna och vi vill hitta honom så snart som möjligt. Vi jobbar på bred front och försöker ta reda på vad som har hänt, säger Bo Westergren, chef för utredningsroteln i södra Gävleborg.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med alla som har sett Deber Rashid eller som kan veta vad som hänt.

Familjen hoppas också att allmänheten ska kunna hjälpa till.

– Jag hoppas att någon har sett eller hört något som gör att vi kan hitta min son, säger Bayan Abdullrahman.

Mer läsning

Annons