Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen skrämde bort besökarna

/
  • en tröja någon? Max Westin försöker sälja de sista tröjorna som är kvar.
  • Tradition. Lax-rullen är en viktig del av den årliga traditionen på Harkskärsdagen. Den innehåller lax, grönsaker och tunna bröd. Den serveras med en dricka för bara 30 kronor.
  • Kerstin Flink sitter och fikar efter en lång dag med att bre laxmackor och koka kaffe. Hon är väldigt nöjd med dagen och ser framemot nästa år.

Med sol, värme och god gemenskap följdes traditionen. Första söndagen i juli varje år är Harkskärsdagen i Harkskär.
– Den traditionen har vi haft i sju år i rad, säger Max Westin, arrangör och styrelsemedlem i Harkskärs förening.

Annons

Harkskärsdagen firades med mat, musik och utställning. Besökarna var nöjda med dagens program, men det var för varmt för att folk skulle kunna stanna länge.

– Jag måste faktiskt säga att det var mer folk förra året. Och det beror på värmen tror jag, säger Max Westin.

Programmet bjöd på mycket, bland annat fick deltagarna lyssna till Doris Dahlin, författaren som har förlagt handlingen i sin senaste bok till Gävle. I år hade man också möjlighet att titta på räddningsbåten Greta Dybeck, som används av sjöräddningen. Det bjöds också på musik.

– Harkskärsorkestern brukar spela varje år, men i år kunde de olyckligtvis inte komma, därför spelade jag gitarr och sjöng själv, säger Max Westin.

Under söndagseftermiddagen gick det åt ungefär 350 laxmackor. Serveringen gjorde succé precis som tidigare år liksom lotterierna och den avslutande aktionen.

– Samarbetet mellan Harkskärsborna denna dag är väldigt viktigt och de ställer upp för varandra och hjälps åt, säger Max Westin.

Mer läsning

Annons