Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta bokslukarna i Gävle

/
 • LÄSTE MEST AV ALLA. 11-åriga Klara Karlsson från Vikingaskolan belönades dubbelt för sin flitiga läsning under finalen i Folkets hus i Gävle. Två gånger fick hon gå upp på scenen och ta emot bokcheckar. ”Jag älskar att läsa. Det känns som man försvinner in i en annan värld”, förklarade hon för Arbetarbladet.
 • LÄSER MYCKET. Sanna Nordén från Hedesunda 3–4 A fick pris under finalen i årets bokslukartävling i Folkets hus. Hon var en av de två elever i klassen som hade läst mest.
 • BJÖD PÅ KONSTER. Fredrik Fiasko Stone, elev på Vasaskolans cirkuslinje, visade igår upp sina färdigheter i bland annat jonglering för skoleleverna.
 • VINNARE TVÅ ÅR I RAD. Fridhemsskolan Havet 4 slog rekord i årets upplaga av Bokslukaren genom att vinna                      klasstävlingen två år i rad. På sex månader har de läst 136 301 sidor i klassen, eller 6 490 sidor per elev.
 • JAZZING GUYS. Killarna i Kultursskolans band Jazzing Guys såg till att det svängde ordentligt.
 • VARSÅGOD. Här får tredjeklassaren Gabriel Berg från Bergby en bokcheck av Gunilla Hagman eftersom han var en av de i sin klass som hade läst flest sidor det senaste halvåret.
 • EN BOKSLUKARE. Kevin Stjerndorff är en av de två elever som hade läst mest i sin klass, Skogen 4 på Fridhemsskolan. I går fick han ta emot en bokcheck.
 • BÖCKER OCH CIRKUS. En festlig final satte i går punkt för årets bokslukartävling i Gävle kommun. För underhållningen stod bland andra akrobaterna Fredrik Fiasko Stone och Ted Branteryd som går tredje året på Vasaskolans cirkuslinje.

En festlig prisutdelning satte i går punkt för årets bokslukartävling i Gävle kommun.
Tillsammans har 890 skolbarn på sex månader läst över 2,5 miljoner boksidor. Allra flitigast var Klara Karlsson i 4B på Vikingaskolan.

Annons

Klara Karlsson har själv läst 20 195 sidor det senaste halvåret. Det är nästan 800 sidor i veckan.

– Jag älskar att läsa, det är ett av mina största intressen. Det känns som att man försvinner in i en annan värld, att man är där fast man inte är där, förklarar den 11-åriga bokslukaren.

Hon läser på kvällarna, i skolan och hemma hos kompisar. Favoriterna är Harry Potterböckerna av J.K. Rowling och Stephanie Meyers serie som börjar med ”Om jag kunde drömma”.

– De har allt; kärlek och deckare. Det är svårt att förklara, men det finns allt i en bra blandning och så gillarna jag Harry Potter för att jag älskar fantasy, säger Klara Karlsson och försäkrar oss att hon gör annat än att läsa också, som att vara med kompisar och sitta vid datorn.

Bokslukaren är en frivillig tävling för alla skolklasser i årskurs 3 och 4 i Gävle kommun.

I går belönades alla flitiga läsare med priser under finalen i Folkets hus i Gävle. De tre bästa klasserna i varje årskurs fick pris liksom de två elever i varje klass som har läst mest.

Alla som hade läst mer än 10 000 sidor fick också priser. Dessutom delades ett extra pris ut till de tre elever som läst flest sidor.

Årets rekord står Fridhemsskolan Havet 4 för.

– Ni har slagit ett rekord som ingen annan har gjort i bokslukartävlingen. Ni har lyckats vinna två år i rad. Bra jobbat, berömde Gunilla Hagman, som är skolbibliotekskonsulent och ligger bakom lästävlingen.

Mer läsning

Annons