Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tågar med Gerndt i kväll?

/

Ikväll tågar några tioåriga killar och tjejer från Valbo ut med landslaget på Råsundas fotbollsplan.

– Spännande och pirrigt, tycker fyra av killarna som har fått det hedersamma uppdraget att hålla storstjärnorna i handen.

Annons

Sverige mot Finland i EM-kvalet med 35 000 personer på läktarna. Det är något annat än Åbyvallen i Valbo.

Adam Henning, Joel Gustafsson, Jesper Almgren och Edwin Hansson är fyra av totalt 22 spelare i Valbo FF:s pojk- och flicklag födda -01 som har fått äran att leda in de svenska och finska fotbollslandslagen till matchen. De tycker att det känns stort och pirrigt och är väldigt förväntansfulla.

Har varit med förut

– Vi har fått gå in med Gefle IF på Strömvallen. Då fick man ställa sig på ett led och sträcka fram armen, man visste inte vem man skulle få gå med. Det här blir större, men vi har inte bestämt vem vi ska gå med, säger Adam Henning.

På frågan vem de helst vill hålla i handen är det konstigt nog ingen som nämner Zlatan Ibrahimovic. I stället är det Johan Elmander, Mikael Lustig och den före detta Gefle IF-spelaren Alexander Gerndt killarna hoppas få gå med.

– Men jag tar den jag får, säger Joel Gustafsson.

– Man kan ju få gå med någon i Finland också, säger Edwin Hansson.

Valbo FF har fått chansen för att de har arrangerat Landslagets fotbollsskola, som har haft många deltagare och som klubben har fått mycket beröm för. Spelarna i de två lagen som får tåga in har lottats fram, men resten av lagkamraterna får också följa med till Råsunda och se landskampen. Under dagen får de även träna på nationalarenan.

Hur tror de att det går i matchen då?

– 5–1 till Sverige, säger någon.

– 5–0!

– Nej, 3-0.

Ingen tror i alla fall på finsk seger.

– Sverige kan gå till EM som bästa tvåa i kvalet. Det kommer de att göra, säger Adam Henning säkert.

Mer läsning

Annons