Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tar över efter Brunnsgatan 63?

/
  • EFTERTRAKTAD. Denna lokal, restaurang Brunnsgatan 63, i husets vänstra del, är eftertraktad. Men kontraktet skrevs i tisdags under av restaurang Nordic pool group ab. Inom någon månad är det klart vad som händer med lokalerna.
  • LÄMNAR ÖVER. Magnus Lindblom och Kristoffer Blanck, som är två av delägarna, sålde i tisdags bolaget Brunnsgatan 63. De ska jobba vidare som it-strateg på SEB i Stockholm respektive kock på Gasklockorna och Campus Högskolan.

Konsum Hallen är intresserade att ta över restaurangen Brunnsgatan 63:s lokaler. Men bolaget och därmed hyresavtalet såldes i tisdags till Interpool.

– Nu får vi se var det här slutar. Inga papper om lokalen är påskrivna ännu, säger Jan Herder, ordförande i bostadsrättsföreningen Borgmästaren.

Annons

Brunnsgatan 63, som har drivits av Gävlegrabbarnas restauranger, serverade den sista portionen mat fredag 26 juni. I tisdags såldes hela bolaget till Nordic pool group ab, som driver restaurangen Interpool. Men vem som tar över lokalen Brunnsgatan 63 är ovisst.

– I kontraktet ingår hyresavtalet som vi har med bostadsbolaget, säger Magnus Lindblom, som ägde Gävlegrabbarnas restauranger ihop med Kristoffer Blank och Mikael Ölund.

De har drivit Brunnsgatan 63 sedan september 2005 och bestämde sig för att sälja för att det var för mycket arbete och liten ekonomisk vinst.

Men grannen mellan dessa restauranger, Konsum Hallen, har andra planer för lokalen.

– Inget är påskrivet ännu. Men vi vill utvidga Konsum Hallen. Om det blir ett köp eller hyra av lokalerna är inte bestämt ännu, säger Anders Stake, vd i Konsum Gävleborg.

När det sker en inflyttning i lokalerna är än så länge oklart.

– Det här är en diskussion som pågått till och från länge. Vi vill utöka ytorna och nu kom den här möjligheten, säger Anders Stake.

Vad som gäller är alltså inte helt klart. Inget kontrakt är påskrivet och Jan Herder som är ordförande för bostadsrättsföreningen Borgmästaren, som äger lokalen, tror att man ska komma fram till en lösning.

– Jag är på semester i Skåne och har inte hunnit prata med dem. Men vi ska nog komma överens. Vi förhandlar i första hand med Interpool. Men även Konsum Hallen ingår i konceptet som vi tittar på, säger Jan Herder.

– Det låter bra att Konsum Hallen är intresserade. Men inget är påskrivet.

– Nej, jag visste inte att den affären var klar.

Mellan Konsum Hallen och Interpool finns en före detta godisbutik. Lokalen ägs av Interpool och kanske blir restaurang, enligt källor till Arbetarbladet.

Arbetarbladet har inte lyckats nå ägaren till Interpool för en kommentar.

Mer läsning

Annons