Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verktyg för stora belopp stals på Utmarksvägen

Verktyg för flera hundra tusen kronor stals i helgen hos verktygsförsäljaren Swedol på Utmarksvägen. Tjuvarna gick in i butiken genom taket och valde sedan ut de dyraste märkesmaskinerna.

Annons

Swedol är en kedja av butiker i hela landet som säljer verktyg, elektronik och maskiner främst till företag och hantverkare.

När personalen kom på måndagsmorgonen gapade det tomt i många av hyllorna. Massor av verktyg hade försvunnit. Företagets inventering är ännu inte klar, men enligt polisen kan värden för mellan 200 000 och 400 000 kronor ha försvunnit.

– Tjuvarna valde ut godbitarna. Det är tydligt att de visste vilka maskiner som är värda mest, säger butikschefen Jan Hellström.

Stölden har ägt rum någon gång från lördag eftermiddag till måndag morgon. Tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster i taket, och sågat av armeringsjärn för att ta sig ner i butiken.

Mycket tyder på att tjuvarna i förväg har undersökt både hur man lättast kunde ta sig in och ut ur lokalen, och vilka maskiner som var mest lönsamma att stjäla.

Polisen höll butiken stängde hela dagen för att säkra spår efter inbrottstjuvarna.

Annons