Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi visade inget olämpligt"

/
  • Linda Börjeson, Lisa Henriksson, Josefine Johansson Törnquist, Samantha Fa och Jessica Andersson är alla lärarstudenter på Högskolan i Gävle och var alla med under den omtalade showen som visades upp under den traditionsenliga herrmiddagen. - Det är helt okej att reagera, men varför har ingen reagerat på killarnas tidigare shower som varit minst lika lättklädda, säger Linda Börjeson.
  • - Det är inte sant, vi har inte strippat, säger Samantha Fa. På bilden även Linda Börjeson och Josefine Johansson Törnquist som också de var med under shownumret.
  • Det kritiserade shownumret var drygt en minut av en fyra timmar lång show. - Det är löjligt med de här reaktionerna, alla som var med ville det, säger Lisa Henriksson. Jessica Andersson, här till vänster, nickar instämmande.

Nu berättar tjejerna själva om den lättklädda showen som ordnades på Kåren vid Högskolan i Gävle under en kväll i november och som väckt starka reaktioner.

Annons

- Vi visade inte mer än vad man gör på stranden, säger Lisa Henriksson.

Varje år på höstterminen är det tradition att tjejerna på högskolan anordnar en herrmiddag, dit endast de manliga högskolestudenterna är inbjudna. Så var det också i år, men med skillnaden att årets show skapat rubriker i tidningen och starka reaktioner eftersom tjejerna under ett av shownumren endast var iklädda korsetter, strumpbyxor och underkläder.

- Alla som var med dansade, sjöng och hade roligt. Vi strippade aldrig och alla kläder stannade kvar på kroppen under hela shownumret, säger Lisa Henriksson, en av de tjejerna som var med i det omtalade shownumret.

Under drygt en minut uppträdde Lisa Henriksson med några av hennes kompisar i ett Las Vegas-inspirerat nummer.

- Det var vår idé att göra så här och det var verkligen ingen porrdans. Vi hämtade inspiration från förra årets herrmiddag och satte ihop ett underhållande nummer, säger Josefine Johansson Törnquist, som tycker anklagelserna om sexism är löjliga.

- På våren när killarna ordnar dammiddagarna är de minst lika avklädda. En gång var de iklädda endast grädde, en annan gång dolde de bara "paketet" med ett paket, säger Lisa Henriksson.

Alla tjejerna nickar instämmande när Lisa Henriksson säger att hon är förvånad att ingen tidigare reagerat på killarnas shower som också de haft lättklädda inslag.

- Killarna får tydligen visa sig lättklädda, men inte vi, säger Lisa Henriksson.

Mer läsning

Annons