Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaförening värnar om Strömvallens kulturmiljö

Villastadens villaförening sågar Fast Partners förslag för Strömvallens framtid och ställer sig bakom kommunens alternativ. Men bara under förutsättning att det utreds ytterligare.

Annons

Strömvallens framtid engagerar många och nu ger sig Villastadens villaförening på nytt in i diskussionen om arenaområdets framtid.

Klart står att Fast Partners och Gefle IF:s förslag, som innebär att Strömvallen byggs ut kraftigt med en arena som kan svälja 9 000 åskådare, en riven läktare, ett hotell med 200 rum och en kongressanläggning som byggs ihop med Konserthuset, inte tilltalar föreningen.

Det finns tveksamheter kring om förslaget tar hänsyn till kultur- och naturmiljön, bland annat den gamla läktaren, anser föreningen.

– Vi är en demokratisk förening och vi kan inte ställa oss bakom ett alternativ som innebär att man bryter mot miljöbalken och plan- och bygglagen, säger Ralph Benton, ordförande i Villastadens villaförening.

Kommunens kompromissförslag innebär att man går betydligt försiktigare fram och det ställer sig Villastadens Villaförening bakom.

– Men bara under förutsättning att alternativet genomgår en fortsatt utredning och vi uppfattar att det är det vi ska ställning till, säger Ralph Benton.

Han gör tydligt att föreningen stöder en utveckling av Strömvallen.

Mer läsning

Annons