Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villan till salu i 4 år

/
  • villan ingen vågar köpa. Villan mellan Hedesunda och Rörberg har genom åren varit mycket svårsåld. I fyra år har den varit ute till försäljning.

1 464 dagar. Så länge har en villa i Hedesunda varit ute till försäljning.

Det blir allt svårare att få bostäder sålda och värst är det i kommunernas ytterområden.

– Det är lite trögare nu, säger fastighetsmäklare Jonas Östblom

Annons

På bostadssajten Hemnet dyker nya bostadsobjekt upp varje dag, men det är långt från alla som säljs direkt.

Många villor som ligger ute till försäljning i Gävleborgs län har inte blivit sålda på över ett år. Bostadsuppgifterna som finns på Hemnet sträcker sig endast fyra år tillbaka i tiden, vilket innebär att det kan finnas bostäder som varit till salu redan innan 2007, som fortfarande finns ute.

Huset som funnits ute längst på marknaden i Gästrikland är en villa mellan Hedesunda och Rörberg. Den har nu varit till salu i drygt fyra år – 1 464 dagar.

– Det är ett stort hus som inte ligger i någon centralort, uppger Per Löhman, mäklare på Länsförsäkringar, som förklaring till varför huset inte sålts. I närmare tre år har han haft hand om objektet, men de få husvisningar som har varit har ännu inte gett några resultat.

Förra året tog det i snitt 131 dagar att sälja en villa i Gävleborgs län, enligt Hemnet. I år ligger snittet på 147 dagar.

Mäklaren Jonas Östblom på Svensk fastighetsförmedling i Gävle har märkt av att intresset för att köpa bostad har svalnat en aning.

– Det är lite lugnare med folk på visningarna och lite trögare vid vissa försäljningar mot för tidigare. Men det går fortfarande riktigt bra, det är ingen katastrof för vår del, säger han.

Den främsta anledningen till att försäljningarna tar längre tid är enlig Jonas Östblom att det i dag finns en ekonomisk oro i samhället.

De bostäder som är mest svårsålda är framför allt villor som ligger ett par mil från de större städerna.

– Ofta när de har legat ute längre än ett år är det i ytterområdena eller så är det för mycket att göra på huset i förhållande till priset, säger Jonas Östblom.

fastighetsmäklare

Mer läsning

Annons