Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilseledande budskap om sms-biljetter på Gävlebussar

/
  • felaktig information. ”Jag åker inte ofta buss. Men på det här viset uppmanar de verkligen inte folk att åka mer buss”, säger Erik Kernehed om hur X-trafik hanterar informationen om sms-biljetterna.

Reklambudskapen om sms-biljetter i lokaltrafiken i Gävle är vilse-ledande. Det menar Erik Kernehed som inte fick åka på sms-biljetten när han klev på bussen i Valbo.

Annons

Vid 22-tiden på kvällen skulle han åka från Tallåsen i Valbo mot hemmet i Bomhus. Han hade inga kontanter på fickan men såg anslaget vid busshållplatsen. Där stod att man kunde lösa biljett genom att skicka ett sms.

När han klev på bussen visade han sms-meddelandet som han fått i retur, ett meddelande som visade en biljett för 21 kronor.

Utanför området

Bussföraren hävdade att biljetten inte gällde. Sms-biljetterna gäller nämligen bara inom zon 61. Hållplatsen vid Tall-åsen ligger utanför området.

– Jag åker inte ofta buss. Men på det här viset uppmanar de verkligen inte folk att åka mer buss, säger Erik Kernehed som fick låna pengar av en bekant som följde med för att ha råd med en ny biljett.

Ska rättas till

Lars Björling, affärschef på länstrafiken X-trafik, medger att de aktuella anslagen inte bör sitta uppe vid busshållplatser där sms-biljetterna inte gäller.

– Om det är felaktig information så måste vi rätta till det, säger han och uppmanar Erik Kernehed att kontakta X-trafiks kundtjänst om han vill ha pengar tillbaka.

”Rätt ska vara rätt”

Erik Kernehed tycker att X-trafik i stället kan skänka pengarna till Barncancerfonden eller liknande. Men han vill att ”rätt ska vara rätt”.

Han berättar om en bekant som råkade ut för samma sak, som såg anslagen och löste sms-biljett som visade sig inte gälla.

Mer läsning

Annons