Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vimmel på teaterpremiären i Norrsundet

/
  • Björn Lööf, 63, Birgitta Lööf, 61, Norrsundet, var på premiären. ”Det är verkligen spännande. Reine har bott hemma hos oss, så vi har följt repetitionerna genom honom. Reine har lovat att det ska bli bra och vi litar på det”.
  • Axel Gordh Humlesjö, 22, Göteborg. ”Jag hoppas att föreställningen kan turnera runt till alla orter i hela Sverige där det varslas. Det här är viktigt för samhället och det blir som ett slags chockterapi”.
  • Kjersti Bosdotter, 60, Stockholm. ”Jag jobbar som kulturansvarig på industrifacket Metall och vill naturligtvis se en pjäs som handlar om nedläggning. Det är viktigt att man gestaltar sådana händelser i form av teater. Det är ett viktigt inlägg i samhällsdebatten. Diskussionen måste hållas levande.
  • Bernt-Olov Andersson, 61, Sandviken, och Anette Andersson, 57. ”Jag är här för att det är premiär. Tidigare har jag också skrivit en pjäs som satts upp här, så det är spännande, säger Bernt-Olov.
  • Michael Cocke, 50, från Folkteatern. ” Pjäsen är fantastisk. Teatern blir så stark när de berättar någonting som är så livsviktigt för dem. De för en kamp men man vet att förändringarna måste komma. De spelar himla fin”.
  • Jan-Henrik Sandberg, 49, bor i Gävle, förbundsordförande på Pappers. ”Jag blev inbjuden av America i samband med att jag gav ett bidrag. Jag hoppas att det blir en bra pjäs som ger en rättvis bild över hur det är att arbeta med fackliga frågor”.

Klicka på bildextra för att se bilderna.
Foto: Pernilla Wahlman

Annons

Mer läsning

Annons