Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vincent hoppar högt en regnig dag

/
  • Hoppar högt. Vincent Westman, 8 år, tycker att det är roligare på Leklandet än att åka till stranden och bada. Han är trött på att bada så nu är det perfekt väder för en inomhusaktivitet.
  • I bollhavet finns Elsa Bååth, tre och ett halvt år. I två timmar har hon lekt med bollar och byggt med lego. ”Det är jätteroligt” säger hon.

Jungle City Lekland i Gävle gör succé på en regnig onsdag. Rekordmånga barn hoppade, klättrade och hade roligt på leklandet.
– Det blev fullt här så vi var tvungna att sätta upp skyltar att vi inte kan ta emot flera barn och hänvisade dem att återkomma lite senare, säger chefen Annika Seegers.

Annons

Livfullt och varmt är det på Jungle City Lekland. Många svettiga barn springer omkring från den ena till den andra lekplatsen. De tycker att det är väldigt roligt.

Bollar och jättelego

– Det är roligare här än att åka till stranden och bada, säger Vincent Westman, 8 år, medan han väntar på att hans tvåårige lillebror Theodor har hoppat färdigt och lämnat studsmattan.

I bollhavet på andra sidan finns Elsa Bååth, tre och ett halvt år. Hon gillar att leka med bollarna och bygga med det jättestora legot.

– De här är inga roliga, de är höga, säger hon och pekar på de höga rutschkanorna.

Elsa och hennes föräldrar är på besök i Gävle från Borlänge och passar på att besöka leklandet.

– Vi passar på att vara här när det regnar, annars hade vi åkt och badat någonstans, säger Carolin Bååth.

Mindre folk på sommaren

Annika Seegers tycker att det är kul att så många besöker leklandet. På sommaren brukar det vara mindre folk, men många går dit ändå.

– Nu har vi en uteplats som är öppen när det är fint väder. Så det är småcyklar, hoppborg och fikaplatser i solen, säger hon.

Mer läsning

Annons