Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindskydd vid Testeboån polisanmält

/

Länsstyrelsen har polisanmält olovliga byggen av vindskydd, tältkåta och avverkning av träd i Testeboåns naturreservat.

– De som har gjort det tycker säkert att de gjort något bra, men det blir alldeles galet. Naturen där ska utvecklas helt fritt, säger Bernt Moberg, som sköter reservatet på uppdrag av länsstyrelsen.

Annons

Platsen kallas Storströmmen och ligger ett par kilometer sydost om Oslättsfors. Där har någon eller några byggt ett vindskydd av slanor, rep och presenning med en grillplats av sten. Ett par grova björkar och en gran har sågats ned, till synes för att skapa utsikt mot ån. 50 meter därifrån har någon byggt en tältkåta. Det kan ha hänt för något år sedan.

– I ett naturreservat kan man röra sig och njuta av naturen, men man kan inte skapa sina egna platser, bygga, elda eller hugga ned material, säger Bernt Moberg.

Ingreppet i naturreservatet påverkar enligt polisanmälan den naturliga vegetationen och vattendraget, bland annat genom slitage på marken och minskad skugga, vilket i sin tur kan få effekter på flodmusslor och lekande laxar. Bernt Moberg vill inte i tidningen spekulera om vem som är skyldig.

Mer läsning

Annons