Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinsten – middag med idolerna

/
  • BÄSTA FLAGGAN. Fotbollskillarna Linus Kling, Sharif Abdi, Ali Jabbar, Ahmed Fidow och Amar Jabbar med sin vinnande flagga. Nu får de träffa idolerna i Gefle IF.

Killarna på Strömvallen virar ut sitt vinnande bidrag i Gefle IF fotbolls (GIF) flaggtävling. Efter matchen mellan GIF och AIK på söndag får killarna träffa sina idoler.
– Vi har målat ett hjärta på en Sverigeflagga för att vi älskar GIF, säger Sharif Abdi, 12 år, som har spelat fotboll själv sen han var fyra år.

Annons

Ahmed Fidow och Sharif Abdi fick idén att vara med i flaggtävlingen när de umgicks på mötesplatsen driven av Projekt Nordost.

– Killarna är så påhittiga och uppfinningsrika själva. Jag vägledde dem bara att vara med i tävlingen, säger Thomas Friberg, projektledare Nordost.

Flaggan, som tog en vecka att tillverka, är målad i akryl och på det röda hjärtat i mitten har GIF-spelarna signerat sina namn.

Mest är det Ahmed Fidow, Sharif Abdi och Amar Jabbar som skapat flaggan.

Fotboll ändå roligast

Men på frågan vad Ahmed Fidow tycker är roligast av fotboll och flaggmåleri, svarar han tveklöst fotboll. Själv spelar han i Gävle GIK FK och annars blir det en hel del fotboll på en plan i Nordost.

Han medger att arbetet med flaggan var som bäst när de arbetade som hårdast med den.

– Vi vann tävlingen för att flaggan är snyggast och bäst. Vi var säkrast, säger alla tre i munnen på varandra.

Lite hjälp fick de från Gävle Konstcentrum.

– På matchen på söndag ska vi skrika och visa flaggan hela tiden. De som orkar får hålla i den, säger Sharif Abdi med ett leende.

Efter matchen mellan AIK och GIF väntar middag med spelarna från Gävlelaget. Sharif Adbi hoppas favoriten Jonathan Hellström finns i startelvan på söndag: ”Spela som innan och gör mål”, vill Sharif Adbi säga till idolen.

Flaggtävlingen var ett samarbete mellan Gefle IF fotboll (GIF) och Brottsförebyggarna i Gävle (BIG).

Ett hundratal ungdomar från skolklasser och ungdomsgårdar i Gävle deltog.

Mer läsning

Annons