Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är det skönt med snö!

/
  • Tvillingarna Sofia och Alexander Brown hade riktigt roligt när de var ute och åkte pulka i snön i Hemlingby på Juldagen.
  • Mattias Joelsson, Anna-Karin Rydén och femårige Isak Joelsson var ett rejält, men inte så stabilt ekipage i Hemlingbybacken. Åken slutade allt som oftast med kraschlandningar.
  • Jeanette Andersson och Aras Osman hade lånat varsina längdskidor för att ge sig ut i spåret i Hemlingby. För Aras var det första gången någonsin, men han hade åkt slalom tidigare.
  • Ellen, sex månader, stormtrivdes i skidpulkan som var spänd bakom pappa Axel Åkerblom.
  • Isak Joelsson och Anna-Karin Rydén hamnade mitt i snökaoset efter en vådlig snowracertur tillsammans med Mattias Joelsson. Som sur var fanns det mycket mjuk lössnö att landa i.
  • Isak Joelsson och Anna-Karin Rydén hamnade mitt i snökaoset efter en vådlig snowracertur tillsammans med Mattias Joelsson. Som sur var fanns det mycket mjuk lössnö att landa i.
  • Jeanette Andersson och Aras Osman tog en runda i Hemlingbyspåret på lånade längdskidor. För Aras var det första gången i livet.
  • Hela familjen Laurell tog en runda i skidspåren i Hemlingby på lördagen.

Det var full fart i backarna och spåren vid Hemlingby på Juldagen.
– Det är härligt att det finns så mycket lössnö, för då gör man inte illa sig när man ramlar, säger Anna-Karin Rydén efter en rejäl vurpa med snowracer.

Annons

Det märktes att temperaturen höjdes lite på juldagen. Med "bara" tio minusgrader var det många som ville ut i den djupa snön. I pulkabacken bredvid slalombacken i Hemlingby var femårige Isak Joelsson ute med sin pappa Mattias Joelsson och Anna-Karin Rydén. Isak tyckte att det var riktigt jobbigt att släpa sig ända upp för den långa backen, men det var helt klart värt mödan när man fick susa ned för den, hela gänget på en och samma snowracer. Allt som oftast slutade åken med en krasch och ett gigantiskt snömoln.

Detsamma hände för de åttaåriga tvillingarna Alexander och Sofia Brown, som passade på att ta en brottningsmatch när de ändå var snöiga från topp till tå.

I längdspåren var det också full fart. Jeanette Andersson och Aras Osman hade lånat varsitt par skidor och skulle ge sig ut. För Aras var det första gången i livet han stod på ett par längdskidor.

– Men jag har åkt slalom tidigare. Det är nog bäst att vi tar kortaste spåret, det är väl bara 2,5 kilometer, säger han.

Gävle Energis vd Per Laurell syntes också i spåret. Han hade hela familjen med sig.

– Det är kärvt glid, men väldigt skönt. Och fjärrvärmen fungerar, säger han glatt.

Mer läsning

Annons