Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vittne grep tjuv efter jakt genom Gävle

En ung man stal pengar från en av gatumusikanterna vid Stortorget i Gävle. Men efter en jakt till fots genom sommarnatten brottades han ned av ett vittne som såg stölden.

Annons

Stölden skedde strax före klockan 01 natten till torsdagen på Drottninggatan vid Nordea. Det hade varit Sommarkväll på Stortorget och det var fortfarande gott om folk på stan.

Vittnet hörde en ung kvinna säga till sin kille att han skulle ta pengarna från en gatumusikant. Vittnet stannade kvar och höll ögonen på paret. Och killen gjorde som tjejen sa och tog kartongen med pengar. Sedan sprang de därifrån.

Vittnet följde efter och på andra sidan Gavleån, vid Slottstorgets parkering, satte sig killen ned. Vittnet konfronterade honom och bad honom ta fram pengarna. Efter att först ha nekat, medgav han sedan att han tagit pengarna. Men samtidigt gav han vittnet ett knytnävsslag och försökte fly.

Vittnet gav dock inte upp, utan brottade ned killen och höll fast honom tills polisen kom. En stund senare greps också tjejen som fanns i närheten. De båda, 16 respektive 17 år gamla, anhölls av åklagaren misstänkt för stölden. Killen även för misshandeln mot den som grep honom. Vittnet beskrev det som en hård sving som träffade honom på hakspetsen.

Mer läsning

Annons