Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivis hund stals utanför mataffären

/
  • FÖRTVIVLAD. ”Jag har aldrig känt någon oro för att lämna Nellie några minuter utanför affären tidigare, det har känts som min egen bakgård. Men med facit i handen ångrar jag förstås mig”, säger Nellies förtvivlade ägare Vivi Autio som letat febrilt efter sin hund.
  • Vem har tagit Nellie? Det undrar Nellies ägare Vivi Autio som lämnade henne utanför Coop Seglet i måndags kväll när hon var inne på affären och handlade i tio minuter. ”Hon betyder allt för mig”, säger en bedrövad Vivi som nu hoppas att någon vet vad som har hänt med snart fyraåriga Nellie.

I måndags kväll stals Vivi Autios fyraåriga blandrashund Nellie utanför Coop Seglet vid Fjällbacken. Men polisen har små resurser för att hitta stulna djur och hoppas på tips från allmänheten.

Annons

– En djurstöld hanteras på precis samma sätt som en cykelstöld, berättar Stefan Löfberg som är chef på utredningsroteln.

Det var i måndags kväll som Vivi Autio var ute och promenerade med blandrashunden Nellie. På vägen hem stannande hon på Coop Seglet för att handla och band fast Nellie utanför affären.

När Vivi kom ut efter ungefär tio minuter var Nellie borta.

– Jag är bergsäker på att någon har stulit henne, hon kan inte ha slitit sig. I så fall skulle hon ha nosat runt lite och sprungit hem sen, säger en förtvivlad Vivi Autio och fortsätter,

För snäll

– Hon är ju så snäll Nellie, dumsnäll. En fin egenskap, men i måndags kanske det gjorde henne till ett lätt offer, säger Vivi som polisanmälde stölden direkt.

Men polisens möjligheter att spana efter stulna djur är mycket små.

– Det är ju inte världens lättaste. Det är framför allt tips från allmänheten och hjälp av media som kan ge något, konstaterar Stefan Löfberg som är chef på utredningsroteln i Gävle.

Han berättar att en djurstöld hanteras på samma sätt, och av samma människor, som en cykelstöld eller någon annan stöld.

– Vi har inga särskilda poliser som hanterar djurstölder, säger Löfberg och menar att djurstölderna inte är särskilt vanliga i länet.

Marknaden för att sälja stulna djur är heller inte särskilt stor och Nellies matte Vivi tror att någon som tyckte att Nellie var fin har tagit med henne hem.

– Hon är en blandras, men ser ut som en brun labrador, så jag tror inte att någon har stulit henne för att sälja henne och tjäna pengar, säger Vivi.

Ångrar sig

Vivi som bara bor 100 meter från Fjällbacken ångrar nu att hon lämnade Nellie utanför affären, trots att hon bara var borta i tio minuter.

– Med facit i handen skulle jag ju inte ha lämnat henne, säger en bedrövad Vivi som nu hoppas att allmänheten engagerar sig i försvinnandet och tipsar polisen.

Mer läsning

Annons