Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxna badar om vattnet är varmt

/
  • Badvanor. Barnen som badar på Harnäsbadet. Helena Halvarsson simmar gärna en varm dag. Sonen Max Henriksson simmar helst under vattnet men behöver ändå puffar.

Och badvanorna i Gävle då? Arbetarbladet åkte ut till Harnäsbadet för att sondera terrängen och fråga de vuxna om och hur de badar.

Annons

Söndagsmorgonen verkar vilja glömma den grå veckan. Det är det ljust och 26 grader i luften, i Harnäsbadets vatten är det 19 grader.

Vid stranden myser folk på handdukarna, i vattnet plaskas det – nästan alla som har hoppat i är barn. En av dem som har lämnat badandet till sina barn är Skutskärsbon Helena Halvarsson, i stället för att bada med barnen sitter hon på en filt och bläddrar i en tidning. Om vattnet hade varit varmare hade Helena Halvarsson gärna simmat en stund.

– Är det så här kallt i vattnet doppar jag mig bara och går upp fort.

Klarar du av att simma 200 meter?

– Nej aldrig! Inte när det är så här kallt. Eller, jag kan men vill inte, säger Helena Halvarsson.

Viktigt att vara bra simmare

Karin och Conny Eriksson sitter på en filt och spanar på barnen som står högst upp på hopptornet. Det blåser på och med rädsla för kastvindar har föräldrarna Eriksson har förbjudit barnen att hoppa från tornet. Conny och Karin Eriksson simmar gärna och utan större problem.

– Sist vi var här simmade jag, det var en tävling och man fick lotter. Fler ju längre man simmade. Jag simmade 400 meter, min äldsta son simmade 300, säger Karin Eriksson.

Conny och Karin Eriksson vill gärna se att deras barn blir bra simmare.

– Vi ligger på dem, de hoppar mest och simmar runt lite. De vill inte annars, de simmar inte för simmandets skull, säger Karin Eriksson. John Antonsson

Mer läsning

Annons