Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wennman blev bönhörd i Kanal 5

/

Eldsjälen Lasse Wennman bad till Gud om 25 000 kronor för familjens drömresa till Kroatien. Han blev bönhörd och fick det dubbla beloppet av Kanal 5:s program ”Den hemlige miljonären” för sitt arbete med Korskyrkans soppkök.

Annons

Lasse Wennman, ansvarig för Korskyrkans soppkök och projektet ”Mitt nya hemland” för ensamkommande flyktingbarn, fick alltså en check på 50 000 kronor i gårdagens sändning av Kanal 5:s program ”Den hemlige miljonären”.

– Jag älskar den här typen av program, som till exempel ”Extreme home makeover” och kan sitta och gråta när jag ser dem. Och så blev jag själv drabbad, alltså inte negativt utan positivt, säger en glad Lars Wennman.

Programmet, som går ut på att en miljonär hjälper utsatta personer, besökte Gävle där man bland annat träffade Moussa N’diayes ungdomsprojekt Rapatac och Korskyrkans uppskattade soppkök för hemlösa och utslagna personer.

– Jag tycker egentligen inte att det är jag som ska ha priset, det är alla volontärer som jobbar med soppluncherna, säger Wennman.

Han har dock accepterat att för egen del ta emot hälften av pengarna, 25 000 kronor. De ska gå till en semesterresa till Kroatien för hela familjen.

– Vi blev medbjudna dit av några vänner men hade inte råd att åka. Jag och min fru hade bett till Gud om det och nu är jag otroligt glad och tacksam.

Resten av summan ska de andra volontärerna från Röda Korset, Korskyrkan och Ria få ta del av.

– Vi ska ha en extra fin personalfest så att de som alltid servar andra själva ska få bli servade.

Pengarna räcker också till att en av volontärerna får en speciell present i form av en resa till Israel. För några månader sedan försvann hans fru och hittades senare död.

– Han har alltid haft en dröm om att åka till Israel och det här är som uppmuntran i en tung tid, säger Lars Wennman.

Mer läsning

Annons