Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whisky ska lösa Gerdas ekonomi

/
  • – Att segla med Mackmyra whisky i lasten till Skottland, eller varför inte till Amerika, vore en dröm, säger 
föreningens vice ordförande Nagamon Andersson.

Använd Briggen Gerda som ett godsfartyg för miljövänliga transporter, det tycker föreningens vice ordförande Nagamon Andersson.

– Att segla med Mackmyra whisky i lasten till Skottland, eller varför inte till Amerika, vore en dröm, säger han.

Annons


I torsdagens tidning gick det att läsa att föreningen har missat att betala skatt och därmed registrerats hos kronofogden. Anledningen till betalningsanmärkningen är enllgt ordförande Berndt Adetoft inte alls brist på pengar, utan istället någon form av bokföringsmisstag.

Enligt Adetoft är föreningens enda intäkter sommarseglingen och restaurangverksamheten. Vissa småsponsorer ställer även upp med material och utrustning, men övriga bidrag saknas helt.
Därför måste föreningen hela tiden finna nya lösningar för att öka intäkterna.
Vice ordförande Nagamon Andersson har sina visioner för briggen. Han tycker att briggens miljövänliga fördelar borde betonas.
– Tänk att få frakta Gävleprodukter från Läkerol, Gevalia eller Korsnäs till olika destinationer i världen. Gerda är ett optimalt miljötransportmedel.

När det gäller Mackmyra och whiskyn förklarar Andersson att det finns något som heter sjörullad whisky som innebär att ekfaten rullats på skeppsgolv. Det ska vara en särskilt fin whisky. Det finns även något som heter line-whisky som innebär att whiskyn färdats över ekvatorn. Det skulle kunna rättfärdiga resor från Gävle till Amerika.

Än så länge finns det dock inga färdiga lösningar på hur Briggen Gerda ska öka sina intäkter. Men förutom Nagamon Andersson har även föreningens ordförande Berndt Adetoft sina egna förslag. Under föreningens nästa styrelsesammanträde kommer han att presentera sina idéer för hur briggen ska drivas i framtiden. Han vill inte säga mer än att det innebär ett helhetskoncept och att pengarna ska räcka till verksamhet under hela året.

Mer läsning

Annons