Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William blir vice riksordförande

/
  • William Elofsson när han tältade utanför Rådhuset med MUF för att rösta i riksdagsvalet 2014.

Dags för nya steg i politiken för Gävlekillen William Elofsson. Nu tar han över som vice riksordförande i Moderat Skolungdom.

Annons

Gävlepolitikern har valts att leda moderat skolungdoms arbete som vice riksordförande. På rikskonferensen i Linköping var han valberedningens enda förslag till vice riksordförande.

– Jag var deras enda förslag, det fanns inga motkandidater. Det är alltid skönt när det inte är några splittringar.

Moderat skolungdom är den största underorganisationen till MUF, och har cirka 9000 medlemmar. Uppdraget som vice riksordförande innebär mycket nytt för Elofsson.

– För det första får jag resa runt, träffa ungdomar runt i Sverige och höra deras berättelser. Det är en ny plattform för att utveckla politik som inte är lokal, utan på riksplan. Det blir ett annat sätt att se på politiken och blicka mot det nationella.

På frågan om vilka frågor han kommer att driva nämner Elofsson det fria skolvalet och regeringens förslag om obligatorisk gymnasieskola, vilket han är emot.

– Vi ser en regering som verkar vilja sätt stopp för elevers egen makt över sin egen skolgång. Senast nu i veckan så försökte de införa obligatorisk gymnasieskola, men tack och lov stoppade alliansen i det. Det är ett slag i ansiktet mot de ungdomar som vill gå sin egen väg.

Elofsson var tidigare distriktsordförande i MUF Gävleborg och nu sitter han i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen i Gävle kommun. Han jobbar också som arbetsledare på McDonald's. I MUF har han varit medlem sedan 2010, och var ordförande för Gävleborgsdistriktet 2013-2015. Nu ser han fram emot nya utmaningar, men kommer inte att lämna Gävlepolitiken.

– Det blir väl inga större förändringar. Det är ett ideellt arbete, och jag kommer bo kvar i Gävle och sitta kvar i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons