Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Winn vill ta över Gamla Grand

/
  • Nya hotellägare? Anders Junger, vd för hotellkedjan Winn, och Torsten Engwall, styrelseordförande, är rejält sugna på att få driva hotell i Gamla Grand.

(Uppdaterad 12/11) Winn vill ta över Gamla Grand.

Hotellkedjan har långtgående planer på att åter göra den gamla anrika byggnaden till finhotell.

– Vi är jädrigt intresserade, säger Torsten Engwall som är ordförande för Winn Hotel Group.

Annons

Det var i samband med att Gävlebaserade hotellkedjan Winn igår presenterade sina planer på att bygga två nya hotell i Skåne som man också avslöjade intresset för att ta över Gamla Grand.
– Det är en verklig pärla. Jag har velat ta över det ända sedan jag började här för fem år sedan, säger företagets vd Anders Junger.
– Som Gävleföretag vore det väldigt roligt att få föra vidare den gamla traditionen, konstaterar styrelseordförande Torsten Engwall.
Det visar sig att Winn – som bland annat driver Clarion Hotel Winn i Gävle och Högbo Brukshotell i Sandviken – under en längre tid fört samtal med fastighetsbolaget Diös som äger Gamla Grand.
Tillsammans med Gävlearkitekten Johan Skoog har man tagit fram ritningar på hur man skulle kunna göra om huset till ett hotell med 120 rum och ett företag i Göteborg har anlitats för att designa hotellet.
27 miljoner kronor är Winn berett att satsa.
– Vi vill skapa ett modern hotell som ändå har kvar stämningen av det gamla Grand Hotel, säger Anders Junger.
I entréplanet vill man ha en restaurang för att även andra än hotellgäster ska kunna komma dit.
– Det här är en byggnad som tillhör Gävleborna, säger Anders Junger.
Men Winn är inte ensamma om att åter vilja göra Gamla Grand till hotell. Även hotellkedjan Elite Hotels of Sweden – som bland annat driver Knaust i Sundsvall och Savoy i Malmö – är mycket intresserat.
– Jag tycker att vi har en vassare lösning – men nu ligger bollen hos Diös. De får bedöma vilka som är bäst lämpade att förvalta den här fastigheten, konstaterar vd Anders Junger som även öppnar för ett tredje alternativ.
– Vem vet, kanske rentav ett samarbete kan vara det bästa.

Mer läsning

Annons