Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Xzakt-chefens utlåtande om checklistan

Xzakts i Gävles chef Madeleine Scherling berättade under gårdagskvällen i ett officiellt utlåtande via mejl om hur den kontroversiella listan uppkom.
"Det var på skämt, vi skojade. Så otroligt korkat.", skriver hon.

Annons

Checklistan blev till under en chefsmiddag på krogen.

Här är hela Madeleine Scherlings utlåtande om chefernas checklista över sina anställda som läckte under söndagen:

"Det är jag tillsammans med mina teamledare som har skrivit listan. Vi är självklart djupt ångerfulla och ledsna. Vi var några chefer som var ute på krogen och åt middag, det ena gav det andra och jag gjorde anteckningar i mitt block. Det var på skämt, vi skojade. Så otroligt korkat.

Nu när det har läckt ut får pressen det att låta som registrering av åsikter, sexuell läggning och annan karaktär, så var det absolut inte.

I mina anteckningar finns också vår syn av vd:n Alfred von Platen, så det är ju inte så att företagsledningen har gått fria från vårt oerhört tragiska försök till skämt.

Vi skrev om det som vi trodde oss kunna förutspå skulle hända på Xzakts julfest i Gävle. Sedan, vid en senare middag, åkte dessa oerhört tragiska anteckningar upp på bordet igen, där vi skrev vad som egentligen hände.

Förlåt alla drabbade, det var mer än dumdristigt. Jag hoppas att både personal och företagsledning kan hitta ett sätt lägga det här bakom sig och gå vidare."

LÄS OCKSÅ:

Gävlechefernas kränkande checklista över de anställda

Anställd: "Svårt återvinna förtroende som inte fanns"

Mer läsning

Annons