Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ylva Eggehorn talade på ekumenidag

/

Författaren och poeten Ylva Eggehorn har besökt Gävle under helgen. I går eftermiddag inledde hon Gävlekyrkornas ekumeniska dagar i Betlehemskyrkan.

Annons

Gävle kristna råd har under många år haft en återkommande gemensam gudstjänst. I år utökade man för första gången det till två dagars ekumeniska aktiviteter, som inleddes i går, under temat ”Fest och vänskap”. Medlemmar ur alla Gävles kyrkor deltog och som invigningstalare hade man bjudit in Ylva Eggehorn.

– Hon syns inte bara i kyrkliga sammanhang, hon är en allmänt aktad författare och poet. Vi tyckte det skulle passa att hon talade, och det var precis så bra som vi tänkt, tycker Jan Anders Jansson, ordförande i Gävle kristna råd och kyrkoherde i Maria församling.

Ylva Eggehorn tog bland annat upp ämnen från sin bok ”Där lejonen bor” och berättade om vänskapen mellan Petrus och Jesus. Därefter fortsatte dagen med seminarier om integration, sång och livsfrågor på olika platser i Gävle.

På lördagskvällen genomfördes en lovsångsgudstjänst i Betlehemskyrkan och i dag avslutas arrangemanget med högmässa i Heliga trefaldighets kyrka. Enligt Jansson kan det nya arrangemanget också bli återkommande.

– Det hoppas jag. Kanske inte varje år men vartannat, skulle jag kunna tänka mig.

Mer läsning

Annons