Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleadvokat stäms på 2 miljoner

Ägaren till en restaurang i västra Gästrikland som brann 2003 stämmer nu en Gävle- advokat på 2 miljoner kronor.

Anledningen är att advokaten missade sista datum att stämma försäkringsbolaget. Nu kräver restaurangägaren i stället advokaten på pengarna.

Någon hade hällt ut bensin innanför ett fönster och tänt på restaurangen. Polisen startade en brottsutredning som bland annat undersökte om ägaren själv kunde ha tänt på.

Polisutredningen hittade aldrig någon skyldig till branden och lades ned.

Men försäkringsbolaget Trygg Hansa hävdade ändå att ägaren själv hade tänt på och vägrade därför betala ut försäkringsersättningen.

Det var i det läget Gävleadvokaten kom in i bilden.

Han fick i uppdrag att stämma försäkringsbolaget för att tvinga dem att betala ersättningen. Preskriptionstiden var tre år och stämningen skulle ha lämnats in senast 19 januari 2007.

Det datumet missade advokaten, och har medgivit skadeståndsskyldighet för sin försumlighet.

Advokatens eget försäkringsbolag Länsförsäkringar har i sin tur inte varit villig att ersätta restaurangägaren för den försumligheten. Man anser nämligen att det är tveksamt om ägaren skulle ha vunnit tvisten mot Trygg Hansa, även om advokaten lämnat in stämningen i tid.