Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo död i motorcykelolycka

(Uppdaterad 16.44) En 37-årig Gävlebo omkom i en motorcykelolycka i Skutskär natten till fredagen. Mannen kolliderade med en personbil i korsningen Nygatan, Gävlevägen.

Enligt Uppsalapolisen inträffade olyckan när en 23-årig bilförare skulle svänga vänster i korsningen Nygatan, Gävlevägen, vid Preemmacken i Skutskär. Han ska då inte ha sett den 37-årige motorcyklisten varpå kollisionen uppstod.

Den svårt skadade motorcyklisten fördes till Gävle sjukhus där han avled av sina skador medan bilföraren klarade sig fysiskt oskadd. Han blev dock svårt chockad av händelsen.

Under gårdagen gjorde polisen en platsundersökning i korsningen där olyckan inträffade. Fordonen kommer att genomgå en teknisk undersökning för att utesluta tekniska fel och i början på nästa vecka räknar polisen med att kunna höra 23-åringen.

Ingen av förarna ska ha varit påverkade av alkohol eller droger när olyckan inträffade.

Jörgen Persson är projektledare för att ta fram en ny strategi för ökad säkerhet för motorcykel- och mopedförare på Trafikverket. Han berättar att korsningsolyckor är den näst vanligaste typen som leder till allvarliga skador och dödsfall bland motorcyklister, efter singelolyckor.

– Det är inte alltid så lätt att upptäcka motorcyklisterna men vad det beror på kan ha många orsaker. Det kan handla om oupmärksamhet från bilförarens sida, att motorcyklisten kör för fort, att bilarna är felkonstruerade vid framrutestolpen, att motorcyklisten saknar varselväst eller att cykeln har dålig belysning, säger Jörgen Persson.

Ulf Fahlén