Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebo odlade hasch i kolonistugan

Ett helt rum i en kolonistuga i Gävle var en cannabisodling, med värmelampor, fläktar och bevattningsanordning. Det upptäckte polisen vid en husrannsakan i somras. 1,2 kilo hasch i torkad form fanns där. En företagare i 40-årsåldern har erkänt att odlingen var hans.

I juli stoppade polisen företagaren på Kryddstigen. Han verkade narkotikapåverkad och erkände både att han hade rökt hasch och att han hade två plantor hemma i sovrummet. Polisen beslutade att göra husrannsakan både i lägenheten och mannens kolonistuga.

Där var det ena rummet helt inplastat och nyskördade plantor hängde på tork på linor i taket. Där fanns värmelampor och fläktar för ventilationen.

Företagaren, vars firma nu har gått i konkurs, erkände även den odlingen. Den var för eget bruk, hävdar han. Han röker själv varje dag. Han uppskattade att skörden skulle ge omkring ett halvt kilo hasch. Men när polisens kriminaltekniker torkat och vägt den blev vikten i själva verket 1,2 kilo.

Grannarna berättade att man inte sett mannen i stugan på länge, men ett par andra personer hade kommit och gått den senaste tiden.

Företagaren tog dock på sig hela skulden, och säger i polisförhören att inga andra varit inblandade. Att han själv inte har någon nyckel till stugan förklarade han med att han tappat bort nyckeln och i stället använde ett fönster för att ta sig in och ut ur stugan.

Företagaren säger att han började odla hasch i april i år. Odlingsmetoden lärde han sig på internet. Fröna köpte han vid utlandsresor och beställde via internet.