Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlebor fick chans att tycka till om Strömvallen

Omkring 60 Gävlebor kom till konserthuset i går för att få svar på frågor och uttrycka sina åsikter om Strömvallenprojektet. Där fanns politiker och tjänstemän att prata med och en hel massa ritningar och broschyrer.

– Jag tycker att man ska satsa, självklart. Mycket går i stå för att det finns för mycket olika viljor. Själv har jag vuxit upp med gamla Strömvallen och tycker att man ska fortsätta sparka boll här, och gärna allsvenska matcher. Personligen har jag ingenting emot det största alternativet.

Så säger Christer Karlsson, en av de Gävlebor som tog chansen att titta lite närmare på arenaplanerna och prata med de på kommunen som är involverade i arbetet. Han kom dit som medborgare, betonade han, men är även lite engagerad i Gefle IF.

Till det öppna huset kom även människor som är mer skeptiska till byggplanerna.

Christine Lekås har egentligen inte så mycket åsikter om själva Strömvallen.

– Där kan de göra vad som behövs, för min del. Jag är mer kritisk till det där hotellet, det skulle vara nästan dubbelt så högt som sjukhuset. Jag tror att det skulle förstöra utsikten från Boulognern och intrycket av konserthuset, säger hon.

De omkring 15 politiker och tjänstemän som fanns på plats fick bland annat frågor om trafiksituationen och ekonomin.