Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborg bäst i Sverige på ungt företagande

Gävleborg är nu bäst i Sverige på ungt företagande med 25 procent av alla gymnasietreor som UF-företagare.

Totalt deltar 912 Gävleborgselever i år i gymnasieskolans satsning på att låta eleverna driva företag under ett års tid med försäljning av egna varor eller tjänster, så kallade UF-företag.

Bara storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Skåne har i år fler deltagare.

Och i förhållande till antalet gymnasiestuderande är alltså Gävleborg nu bäst i Sverige sedan länet med sina 25 procent passerat Norrbotten.

– Jättekul. Det här är ett resultat av att vi har duktiga lärare som blivit varma i kläderna i sina roller som handledare samtidigt som det har pratats väldigt mycket om UF-företagen, säger regionchefen Helene Åkerlind.

Inför nästa år finns det indikationer om att andelen UF-företagare fortsätter att öka.

– Med tanke på alla inbjudningar vi fått från nya program och klasser om att komma ut och informera ser det i alla fall så ut, säger Helene Åkerlind.

Vid årsmötet på Sandvikens gymnasieskola i går deltog landshövdingen Barbro Holmberg i tårtkalaset som UF-företagarna höll för att fira förstaplatsen.