Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleborg måste bli bäst på biogas

Annons

Region Gävleborg, länets 10 kommuner och landstinget måste medvetet satsa på att Gävleborg blir bäst i landet på Biogas. Ett län som Gävleborg med mycket skog och råvara som är basen i biogas produktionen så finns också en enorm potential att få till en innovativ och långsiktig arbetsmarknad som bidrar till en hållbar utveckling.
En del i att bli bäst på Biogas är att länets aktörer gemensamt gör upphandlingar som stödjer en Biogasutveckling i landskapen, tex biogas bilar/bussar och uppvärmning. Det handlar även om att Region Gävleborg och kommunerna tillsammans med näringslivet använder de statliga medel och strukturfonder som finns för att göra en kraftfull satsning på Biogasen, både inom den innovativa delen och inom produktionsleden.
Centerpartiet i Gävleborg anser att en av de utvecklingsframgångar som nu ligger och väntar på att få en vidare och stor förädling i länet är just produktion och utveckling av Biogas. En fullt utvecklad kedja på detta område medför att vi får en levande landsbygd, det skapar arbetsmarknadstillfällen och varaktig jobb. Detta samtidigt som vi bidrar till att skapa ett hållbart län och bidrar till att skapa en hållbar värld.
I den budgetpropositions som Alliansen lagt fram så har även Centerpartiet fått med att 60mnkr/år tillförs under 2012 och 2013 för utveckling, demonstration och marknadsintroduktion av ny teknik och nya lösningar som stärker biogasenergins lönsamhet och ska bidra till en ökad produktion. Här har vi möjlighet från vårt län att låta stad och land gå hand i hand och utveckla hels Sverige. Det är dags att vi tar gemensamma tag!

Magnus Svensson ( c ), Söderhamn
Ledamot av Centerpartiets Distriktsstyrelse i Gävleborg

Mer läsning

Annons