Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowallius om DN:s avslöjande: "inget beslut är taget"

Dagens Nyheter avslöjade idag en strategiplan för Mittmedia, som de menar att styrelsen jobbar efter. Bland annat skulle tidningarna i Gävle bli gratis och ges ut mer sällan.

Annons

Dagens Nyheter avslöjade idag två olika strategiska planer för Mittmedia, tidningskoncernen där bland annat Arbetarbladet och Gefle Dagblad ingår. Enligt DN går den ena av planerna ut på att drastiskt skära ner på journaliststyrkan inom Mittmedia: den skulle minska med 75 procent fram till 2018.

För Arbetarbladet och Gefle Dagblads del skulle det, enligt DN, innebära att Gävle skulle ha sju journalister som skulle göra två gratistidningar i veckan och uppdatera nyhetssajten.

Per Bowallius, nytillträdd VD inom Mittmedia, säger att inget beslut är taget. Enligt Bowallius jobbar ledningen just nu med olika strategiska lösningar för att se vilken väg Mittmedia ska ta i framtiden, och enligt honom diskuteras flera olika möjliga strategiska lösningar för att möta framtida ekonomiska utmaningar. Alternativen som ses över är bland annat gratistidningar, helgtidningar och frekvensnedgång i utgivningstakten.

Scenariot som DN presenterar för Gävle är inget som är beslutat om, enligt Bowallius.

- Jag vet inte var det fått tag på underlaget, det beskriver konsekvenser av olika scenarier. Vi jobbar inte med de här scenarierna nu, vi tittar mycket bredare på hur vi ska hantera situationen, det är underlag för att förstå verksamheten.

Bowallius menar att scenariot som presenteras i DN:s artikel inte är beslutade planer för verksamheten, utan ett sätt att försöka förstå hur olika alternativ skulle slå ekonomiskt mot verksamheten.

- Det här är inga planer för vår verksamhet, utan ett sätt att försöka förstå hur det slår, säger Bowallius.

Även Anders Ingvarsson, tillförordnad redaktionell chef i Mittmedia, talar om en nystart i strategiarbetet. Ingvarsson är ny i rollen och poängterar att han var på sitt första koncernledningsmöte under veckan.

– Det här är gamla uppgifter. Vad nystarten kommer att leda till är ännu för tidigt att säga. Arbetet med strategiarbetet kommer att göras nu under hösten. Detta ska sedan vidare till styrelsen, säger han och fortsätter:

– Det viktigaste som jag ser det är att vi säkerställer att vi har en bra och relevant journalistik i de tidningar och på de platser där vi verkar.

Annons