Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriella fick praktik på en hästgård i Slovenien – "Erfarenhet jag inte vill vara utan"

För två år sedan åkte Gabriella Dürebrandt till Slovenien på ferie­praktik. "Det är värdefullt att ha med på mitt cv", säger hon.

Annons

Läs mer: Linda och Raouf drar på feriepraktik till Cambridge – "Är världens chans"

Gabriella Dürebrandt är hästintresserad och fick därför feriepraktik på ett stuteri i Lipica i Slovenien, nära den italienska gränsen, när hon läste på Vasaskolan samhällsvetenskapliga program med internationell inriktning.

Hon åkte tillsammans med en vän och de fick dela ett rum på ett hostel och äta sina måltider på ett hotell som låg intill.

– Min uppgift var att rykta hästarna inför tävlingarna. Jag lärde mig kanske inte så mycket av själva arbetsupp­gifterna men jag känner att jag haft stor nytta av att resa i väg på egen hand. Vi fick byta flyg i Tyskland och där var det lite krångel men vi klarade det.

Hästintresserade Gabriella Dürebrandt fick feriepraktik på ett stuteri i Slovenien.

De hann inte se mycket av Slovenien, men desto mer av Italien.

– Vi stannade mest på gården och hade inte nära till något. När vi var ­lediga åkte vi till Trieste som ligger i Italien, det var den närmaste staden. Där handlade vi och träffade vänner som också var på feriepraktik.

Praktiken var tre veckor lång och de jobbade ungefär 30 timmar i veckan.

–  Det var en otrolig möjlighet att få göra den resan och man fick så mycket hjälp från kommunen. Det är en ­erfarenhet som jag inte velat vara ­utan och jag har märkt att det är uppskattat att ha på CV, säger Gabriella som nu har en lärlingsplats på en förskola i Gävle och planerar att börja studera till förskollärare till hösten.

Mer läsning

Annons