Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikar misstänks för koppling till terrorfinansiering

Fem personer i Gästrikland upptaxeras efter odeklarerade inkomster. Säkerhetspolisen misstänker att personerna kan ha koppling till terrorfinansiering.

Annons

Fem personer i Gästrikland har upptaxerats efter att ha visat upp odeklarerade inkomster, det skriver Gefle Dagblad. Tipsen kommer från Säkerhetspolisen som misstänker att inkomsterna kan ha koppling till terrorfinansiering.

Säkerhetspolisen har under våren ändrat taktik för att komma åt misstänkta terrorfinansiärer. Många av de misstänkta har redovisat små inkomster men fått stora mängder mindre insättningar på sina privata konton. De misstänkta kan i de flesta fall inte förklara insättningarna och även om man inte kan koppla pengarna till terrorfinansiering leder tipsen ändå till upptaxeringar.

De flesta tips som Säpo lämnat till Skatteverket har visat sig stämma.

– Det är väldigt många av de tips vi får där det visar sig att det finns pengar på de här personernas konto eller tillgångar på annat sätt som inte har någon naturligt förklaring, förklarade Pia Bergman, nationell samordnare på Skatteverket i en intervju med Sveriges Radio.

I höst kommer Skatteverket att sätta ihop två säkerhetsklassade team för att jobba med den här typen av uppgifter.

Mer läsning

Annons