Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarbladets läsare skänker bort rullator efter stölden

Nu har Solveig fått en ny rullator. Efter Arbetarbladets artikel om stölden så hörde läsaren Jonas Magnusson av sig och ville skänka bort sin farmors gamla rullator. "Jag ville skänka bort den så att den kommer till användning. Det hade farmor gillat"

Annons

Den 90-åriga kvinnan som blev bestulen på sin rullator har nu fått en ny. Historien som började tråkigt för kvinnan fick sig en vändning när Jonas Magnusson plockade upp Arbetarbladet till morgonkaffet på onsdagen. Han läste då om kvinnan som blev av med sin rullator trots att hon låst fast den i sitt trapphus.

LÄS MER: 90-åring bestulen på rullator

Solveig, som vi har valt att kalla henne, hoppades att artikeln skulle leda till att någon som hade sett tjuven kanske skulle träda fram. Men att någon skulle höra av sig och vilja skänka bort en rullator var mer än vad hon kunnat önska sig.

– Vad säger du? Tack snälla, upprepar hon flera gånger när hon får höra att en läsare vill ersätta den stulna rullatorn.

Jonas Magnusson.

Jonas Magnusson, som läsaren heter, kom att tänka på sin farmor när han läste artikeln. Även hon hade diabetes och var beroende av rullator för att kunna ta sig fram. I februari gick hon bort och rullatorn har inte använts sedan dess.

Jonas bestämde sig därför för att höra av sig till Arbetarbladet och se om den kunde komma till nytta.

– Jag ville skänka bort den så att den kom till användning. Det hade farmor gillat, säger Jonas som berättar att han blev bedrövad när han läste artikeln.

– Det är bedrövligt och tråkigt, särskilt när det drabbar äldre personer som inte har samma möjligheter att ta sig ut. Det är klart att man ska kunna ta sig ut de här dagarna med fint väder.

Solveig är mycket rörd när hon öppnar dörren och tar emot rullatorn. Hon tackar Jonas flera gånger.

– Jag är väldigt tacksam över att jag har fått den här. Nu kan jag ta mig ut och slipper bli sittandes inne. Det blev en riktig solskenshistoria till slut, säger ­Solveig.

Mer läsning