Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget av 101 lägenheter skjuts upp – huset för fult

För fult, tyckte tjänstemännen om ett hus på Gävle Strand. Då valde politikerna att skjuta upp bygglovsbeslutet. "Vi vill bevilja bygglov men det går inte just nu", säger nämndsordföranden.

Annons

På onsdagen skulle politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ha fattat beslut om bygglov för 101 nya lägenheter på Gävle Strand.

Så blev det inte. Ärendet lyftes ut.

Bakgrunden var att tjänstemännen sågat bygglovsansökan och rekommenderat politikerna att säga nej.

Det är för fult för att passa in på Gävle Strand tycker de, och menar att huset med sin "förortskaräktär" skulle passa bättre i ett miljonprogram.

För fult för Gävle Strand? Illustration över huset som BFF2 Stuveritomten AB vill bygga på Gävle Strand.

Främst är det husets tänkta loftgångar som tjänstemännen ogillar och kallar "för monotont utformade".

Byggherren, BFF2 Stuveritomten AB, tycker å sin sida att tjänstemännen är ute och cyklar eftersom deras hus skulle uppfylla detaljplanens krav.

– Det är knivigt. Vi vill självklart att det ska byggas bostäder. Samtidigt håller vi med tjänstemännen om att vi ska ha arkitektonisk höjd på Gävle Strand. Husen ska stå där i många år framöver, säger Roland Nilsson, M, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden,

Han och samhällsbyggnadschefen Elisabet Jonsson har haft möte med byggherren. Nu är målet att försöka hitta en lösning som båda parter är nöjda med fram till nästa nämndsmöte i september.

Läs också: Sista etappen med det lilla extra

Mer läsning

Annons