Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget av nya Prolympiaskolan får snabbfil

För att bygget av nya Prolympiaskolan ska kunna starta som planerat kommer kommunens tjänstemän att ta fram en separat detaljplan bara för skolan.

Annons

Som Arbetarbladet berättat planeras omkring 1 500 bostäder på Gavlehov i Sätra och då kan inte Prolympiaskolan ligga kvar där den gör nu. I stället ska det byggas en ny skola på andra sidan Gavlehovsvägen väster om GTK-hallen.

Just nu håller Gävle kommun på att ta fram flera nya detaljplaner för området.

För att inte skolbygget ska behöva vänta så länge tog politikerna i samhällsbyggnadsnämnden på onsdagen beslut om att lyfta ut detaljplanen för den nya skolan från det övriga planearbetet.

Detta eftersom man bedömer att det andra kan dra ut på tiden eftersom man måste ta ställning till svåra frågor som bland annat har med grundvattnet att göra.

Nuvarande Prolympiaskolan ska rivas. I stället ska det byggas en ny skola strax väster om där tennishallen ligger i dag på Gavlehov.

Den nya skolan kommer att placeras ut mot Gavlehovsvägen och bli tre våningar hög. Byggnaden kommer att fungera som ett bullerskydd mot den bakomliggande skolgården.

I dag har Prolympiaeleverna lektioner i tre olika byggnader, nu blir all undervisning samlad.

Tanken är att den nya skolan ska börja byggas hösten 2018.

Läs också: Skogen nerhuggen för första etappen av Gävles nya bostadsområde

Läs också: Gävletravets storslagna planer för Gavlehov: hotell, handel och flera höghus

Mer läsning

Annons