Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är nominerade till kommunalråd för Centerpartiet i Gävle

Centerpartiets nomineringskommitté har sedan i juli har tagit emot synpunkter och nomineringar från partiets medlemmar. Nu har de valt tre personer.

Annons

Det är Margaretha Wedin, Leena Bergander, och Eiran Cooper som är föreslagna, och på onsdag kommer medlemmarna att rösta om vem av de tre som blir kommunalråd för Centerpartiet i Gävle. Den som väljs efterträder Ann-Helen Persson, som i juli meddelade sin avgång från posten.

Margaretha Wedin är en av dem som kan bli Centerpartiets nya kommunalråd.

Margaretha Wedin, idag vice ordförande i omvårdnadsnämnden i Gävle, har en bakgrund i både offentlig och privat verksamhet. Hon har bland annat jobbat som förskollärare, och har varit nämndsekreterare för socialnämnden och haft uppdrag för kommunledningskontoret. Idag har hon ett eget företag som jobbar med personlig utveckling.

– Första viktiga målet äratt centern ska växa och bli större i Gävle, andra målet är att Alliansen ska växa. Tredje viktigaste målet är att engagera ungdomar. De är vår framtid och de behöver engagera sig i politiken. Sen naturligtvis de vanliga Centerfrågorna, miljö, företagande, få företag att växa för att skapa jobb, det finns med som en grund, säger Margaretha Wedin.

Eiran Cooper är en av de övriga kandidaterna.

Eiran Cooper kommer från Skottland men har bott i Sverige ett antal år. Han har engagerat sig i Centerpartiet på olika orter, i Sollentuna och Söderhamn. Idag är han vice ordförande i valnämnden och ersättare i kommunfullmäktige. Han har en jur.kand.-utbildning från Skottland och har jobbat som socialrådgivare i Skottland och som integrationsvägledare i Skutskär bland annat.

– De viktigaste frågorna för mig är miljön, det är företagsamhet. Saker som jag brinner för, jag skulle gärna se att vi kan samla ihop dem också. Jag tycker att det finns bra möjligheter i

Gävle inom de gröna näringarna, säger Eiran Cooper.

Leena Bergander kandiderar också.

Leena Bergander är egenföretagare och har tidigare jobbat inom omsorg, och varit ordförande i Företagarna och arbetat med jämställdhetsfrågor på förskolan i Trödje, bland annat. Hon är idag vice ordförande i näringsliv- och arbetsmarknadsnämnden.

– Framförallt näringslivsklimatet måste vi ha snurr på, annars kommer inte Gävle stå sig bra i förhållande till andra kommuner, vi ligger dåligt till. Jag vill också utveckla utbildningsnivån hos ungdomar och få dem att tycka det är roligt att gå i skolan. Också jämställdhetsfrågor, säger Leena Bergander.

LÄS OCKSÅ: Ann-Helen Persson avgår som kommunalråd för Centerpartiet

Mer läsning

Annons