Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De manifesterade mot terrorattacken i Irak

Under fredagseftermiddagen hölls en manifestation på Stortorget i Gävle för att visa stöd till de människor som dog i terrorattacken i Bagdad i veckan.

Annons

Många människor samlades för att visa sitt stöd till de människor som dog när två bilbomber detonerade i Bagdad i söndags.

Evenemanget drogs igång av Nada Yousef, som sett flera olika evenemang på Facebook för att visa sitt stöd för de människor som dog. Hon bestämde sig för att göra samma sak, och runt hundra människor var anmälda till hennes evenemang. Lika många stod på torget och visade sitt stöd genom att tända ljus, lämna blommor och sjunga den irakiska nationalsången.

– Det är en tragedi. Vi är alla ett, sa Nada Yousef.

På torget samlades människor för att tända ljus och lämna blommor.

Huda Mohammed.

Huda Mohammed berättar att hon tror det var fler som dog än vad irakiska myndigheter har uppgett. Hon är upprörd över dådet, och särskilt att det hände mitt under förberedelserna inför festen som avslutar Ramadan. Hon berättar att de som kommit till manifestationen är från olika religioner och länder.

– Människor är människor, vi har alla samma religion och det är medmänsklighet, sa Huda Mohammed.

Även Ryaam Hamid uttryckte att det viktiga var att visa att människor är enade i att fördöma våldet.

– Vi kommer från Irak, det är vårt land och vi sörjer det som har hänt. Fast att vi är från olika länder så är vi hand i hand, sa Ryam Hamid.

Nada Yousef drog igång Facebook-evenemanget för att samla människor att visa sitt stöd.

Syskonen Mohamed och Shams Hamib var på plats för att visa sitt stöd.

Nazik Kadhum och Ryaam Hamid.

Fatilda Shaba med med Huda Mohammed. - Vi har kommit ut för att visa stöd angående den orättvisa som händer i Irak. Vi vill visa vårt stöd till de drabbade familjerna. De oskyldiga som dog är martyrer.

Mer läsning

Annons