Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är vi som har de bästa lokala tävlingarna - och det finns faktiskt otacksamma vinnare

Annons

Vi på Arbetarbladet gillar att kora vinnare. Trycka upp diplom, köpa blommor och äta tårta. Nu är vi mitt inne i en intensiv tävlingsperiod när året ska summeras. Och det är hos oss du hittar de bästa lokala tävlingarna.

Men tyvärr kan jag konstatera att alla vinnare inte alls är glada. Otacksamma? Tja, det tycker jag nog man kan säga.

Helena Nyman.

Hur mycket vi än gör oss till. Gullar, lockar inställsamt, försöker smeka. Men nej, vi möts vi av en loj och ointresserad blick där vi står och väntar på att få den perfekta bilden med gräddtårtan och buketten. Föremåletför uppvaktningen vänder helt frankt ryggen till och går med svansen i vädret.

Javisst är det Årets Lussekatt jag pratar om.

Nej, hur skulle en katt kunna förstå? Desto stoltare är husse och matte. I den populära tävlingen där egensinnigheten står i fokus, börjar nu härliga kattbilder komma in från läsarna. Vi drunknar i kissar som sitter och ligger på de mest besynnerliga sätt. Och det gör vi så gärna. Har du någon hemma som är speciell? Ta en bild och skicka in till oss. Nomineringarna pågår fram till 17 november.

Nomineringstiden för vår andra populära tävling Årets Gävlebo har däremot precis gått ut. I år har vi fått förslag på fler Gävlebor än någonsin. Verkligen jätteroligt! Det betyder att det finns många som engagerar sig. I andra människor, för en förening eller för en sak. Under de kommande veckorna kommer de fem värdiga finalisterna att presenteras här i Arbetarbladet. Ta chansen och rösta.

Titeln Året Gävlebo är prestigefylld på det lokala planet. Många är de som kan stoltsera med utmärkelsen. Namn som Thomas Di Leva och Rolf Lassgård brukar dyka upp när vi blickar bakåt på gamla vinnare, men de allra flesta är inga kändisar utan riktiga eldsjälar som gör samhället bättre. Som förra årets vinnare Lasse Wennman från Matakuten. Hans arbete gör skillnad.

Folkets pris känns i hjärtat. Att röstas fram av just läsarna har betytt mycket för de som vunnit genom åren.

Skyltsöndagen 27 november avslöjar vi Årets Gävlebo 2017 när vi har Öppet hus på Arbetarbladet. Välkommen hit då. Det är för övrigt sista chansen att träffa oss i våra nuvarande lokaler. Snart flyttar vi till Brynäs.

Efter Årets Gävlebo och Årets Lussekatt är jag mycket stolt över Local Heroes - galan som Arbetarbladet nu gör för åttonde gången för att uppmärksamma den lokala musiken och scenen. Vad har gjorts under 2016 som är värt att hylla och prisa? Vilka människor är värda att lyfta?

Även där scannar vi av musiklivet för att hitta bra kandidater att nominera till inte mindre än tio kategorier. Vem gjorde tillexempel den bästa musikvideon och vem var den bästa arrangören? Även där har läsarna en nyckelroll för att rösta fram Årets låt och Årets konsert. Håll ögonen öppna för mer information om galan som äger rum i början av nästa år.

Och när Local Heroes är över dröjer det inte länge förrän läsartävlingen Sommarbilden drar igång. Ni vet lata dagar, vackra solnedgångar, glittrande sjöar och somriga barn.

Ja, du hör. Är du en tävlingsmänniska har du alla chanser att både nominera, rösta eller själv vara med. Jag säger det igen. Det är i Arbetarbladet du hittar de bästa lokala tävlingarna.

Mer läsning

Annons