Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter avhysningen av EU-migranterna – så är situationen på Gävle strand

På tisdagen skulle EU–migranterna på Hucken på Gävle strand vara borta. När Anders Atterbrand, mark- och exploateringschef på Samhällsbyggnad Gävle, besökte området var också området tomt – med undantag av bråte och en uppbrunnen bil.

Annons

På tisdagen gick tidsfristen ut för EU-migranterna ut men på måndagen bodde fortfarande människor på området.

Atanas Asenov, som bodde på området tillsammans med sin familj, berättade då att de letade efter en ny plats att ställa sin husvagn.

– Vi letar fortfarande plats. Vi vet inte vart vi ska ta vägen, sade Atanas Asenov när Arbetarbladet träffade honom på måndagsförmiddagen.

Hucken på Gävle strand är numera tomt på EU-migranter.

LÄS ÄVEN: Avhysning väntar EU-migranterna – Atanas vet inte var familjen ska ta vägen

På tisdagen åkte Anders Atterbrand till Gävle strand och kunde konstatera att Atanas Asenov och hans familj förflyttat sig från platsen.

– Det var inga där då, däremot var det många bilvrak och annan bråte, säger Anders Atterbrand.

En hel del bråte hade lämnats kvar av tidigare boende.

LÄS ÄVEN: EU-migranterna måste flytta – vet inte vart

Anders Atterbrand berättar att platsen nu kommer att rensas på skräp och att bilarna ska köras till skroten.

– Vi kommer att rensa bort allting. Vi vill inte riskera att det blir en form av lekplats. På onsdag kommer vi också att sätta upp ett stängsel kring området, säger Anders Atterbrand.

När Arbetarbladet besöker platsen på onsdagen har stängslet ännu inte satts upp men platsen är mycket riktigt folktom. Kvar var dock ett antal trasiga bilar, varav en uppbrunnen, och en hel del skräp. Atanas Asenov var på måndagen dock noga med att påpeka att han och hans familj hade för avsikt att ta med sig sina grejer.

Någon gång, mellan måndagen och tisdagen eldades en bil upp.

– Det är inte bra. Man ska plocka upp efter sig. Vi ska inte lämna något efter oss, sade Atanas angående skräpet som de andra EU-migranterna lämnat efter sig.

Var Atanas och hans familj, som ursprungligen kommer från Bulgarien, nu har tagit vägen är oklart men Anders Atterbrand hade på omvägar hört att de tagit sig upp till Söderhamn, vilket även Atanas uppgav när han tidigare pratade med P4 Gävleborg.

På platsen fanns även ett antal trasiga bilar.

LÄS ÄVEN: EU-migranters bosättningar i Gävle stoppas – hänvisas till campingar

Mer läsning

Annons