Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter knivskärningen i Valbo – Stor oro hos föräldrar

Dagen efter den misstänkta knivskärningen i Vretas i Valbo träffar Arbetarbladet oroliga föräldrar.

Annons

Martin Nyholm har precis parkerat sin bil efter en arbetsdag när Arbetarbladet träffar honom. Han är på väg hem till sin sambo och dottern Filippa som är ett år gammal.

– Det här känns för jävligt och ofattbart. Att något sådant här kan hända en tioårig pojke som jag vet vem det är och bor granne med, det är inte bra, säger han och skakar på huvudet.

LÄS MER: Tioårig pojke knivskars på väg till skola i Valbo

Han berättar att han och sambon bott i Vretas i tre år. Och för ett år sedan fick de Filippa.

– Det har varit ganska lugnt här, lite inbrott i bilar. Inget allvarligt. Första natten vi bodde här fick i och för sig tjejen inbrott i sin bil. Det var ju inte så kul, säger Martin Nyholm.

Bortom parkeringen lite västerut bor Marina och Lennart Olsson. Makarna har bott på Vretasvägen sedan 1986 och deras barn har vuxit upp i området. Nuförtiden är ofta barnbarnen i området för att hälsa på och leka i den lilla parken.

I bostadsområdet Vretas i Valbo misstänks en 10-årig pojke ha blivit knivskuren under måndagsmorgonen. Polisen är förtegen om utredningsarbetet. Makarna Marina och Lennart Olsson har bott 30 år i området. Under måndagsmorgonen hade de barnbarnet Theo, sex år, på besök.

– Det är hemskt och tragiskt om det är så här, säger Marina Olsson.

LÄS MER: Knivskärningen i Valbo – polisen går inte ut med signalement

– Det har varit lugnt här, vi har bott här i 30 år. Vi har två barnbarn som är ett och sex år gamla. Jag skulle skjutsa hem Theo, som är sex igår. Då kom det massor med poliser och jag förstog ingenting just då. Vi hade precis varit i lekparken och lekt och det var inte långt därifrån det hände, säger Lennart Olsson.

I bostadsområdet Vretas i Valbo misstänks en 10-årig pojke ha blivit knivskuren under måndagsmorgonen. Polisen är förtegen om utredningsarbetet. Den lilla lekparken ligger inte långt från den misstänkta brottsplatsen.

Mer läsning

Annons