Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fel om hur friskolor fungerar"

Annons

Svar till: Sören Svensson, 25 november.

Jag önskar jag kunde skriva några berömmande ord om din envisa oförsonlighet mot friskolor och andra privata alternativ. Du kan ju inte ens komma med något som ens liknar statistiska bevis för dina teorier! Bara det vanliga vänsterflummet.

Läs också: "Kommer nog aldrig att bli överens om friskolornas förträfflighet"Hur förklarar du att Engelska skolan har över 1 200 elever? Om vi tänker oss att en välbeställd familj har en familjemedlem med mer än en miljon i årsinkomst så kan jag informera dig om att det inte ens finns 100 sådana familjer med barn i den åldern i Gävle, förmodligen inte ens 25!

Har Sören någonsin besökt en friskola? Det har jag och jag kan konstatera att du har helt fel om hur det fungerar. Jag har besökt flera av friskolorna i Gävle och skrivit artiklar om dem, pratat med både personal och elever och samtliga har gillat sin skola. Jag har tre barnbarn och alla tre går i friskola.

Två av dem gick tidigare i en kommunal skola där det fungerade så illa att skyddsombudet förbjöd lärarna att arbeta där. Jag försökte tillsammans med föräldrarna att få dem att göra något åt situationen, men absolut inget hände där! Jag ångrar idag att vi inte anmälde skolan till skolinspektionen! Båda går idag på engelska skolan och trivs väldigt bra, trots att de måste åka buss eller bli skjutsade till skolan. Den kommunala skolan de gick på är stängdes senare, tack och lov.Jag har inte varit engagerad i barnbarnens val av skola, de har själva varit med och valt.Torbjörn Edlund

Läs också: Inte bara välbeställda som har sina barn på friskola

Friskolor sägs öka valfriheten - men vilka är det som väljer?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons