Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Lovisa Borg är inte "Death by burpees" en källa till ångest – bara välmående

Som en av fem utvalda antog Lovisa Borg utmaningen att delta i Gefle Dagblad och Arbetarbladets gemensamma projekt Hälsopuls. Hittills har det gett resultat. "Jag känner mig piggare, orkar mer och konditionen är definitivt bättre" säger hon.

Annons

LÄS MER: De ska utmana sig själva i Hälsopuls

Lovisa Borg har sedan i mars tränat under Hälsopuls-flagg. På Hälsopuls-bloggen har intresserade kunnat följa hennes utveckling och se bilder från träningspassen. Det är en tuff resa Lovisa Borg är inne i och det är i källaren på Söders källa det händer. Målet har hela tiden varit att sluta vara en "periodare", som hon kallar det, och göra träningen till en del av vardagen.

– Träningen har väl aldrig riktigt hållt i sig. Jag kände att det här var en perfekt utmaning för mig att få in träning i vardagen, bli piggare och ha en hälsosammare kropp helt enkelt.

Hittills har det gått galant. Något som också instruktören Sebastian Borensjö på Söders källa kan skriva under på.

LÄS MER: Så tränar du rätt i utegymmet: "Anpassa efter egen kropp"

– Hon är tuff och gör det riktigt bra. Hon har haft fyra tuffa pass den här veckan redan men fortsätter kämpa, säger han.

Lovisa är inte sen att skicka tillbaka passningen.

– Utan Sebastian och Andreas (Dahlén reds. anm. som är träningssamordnare för Hälsopuls) så hade det inte gått, konstaterar hon.

Lovisa Borg, Hälsopuls-bloggare, tränar på Söders källa.

Det hårda "cross fit-liknande" passet hon kör på torsdagen avslutas med "Death by burpees". En övning där man alltså ska ge sig in i något så skräckinjagande som lägga sig raklång på marken och hoppa upp och sen ner i samma position först fem gånger, sen åtta, tio och så vidare. Det ser ut som en mardröm för GD och Arbetarbladets utsände, särskilt med vetskapen om att Lovisa Borg redan har tre tuffa pass bakom sig den här veckan.

Hon konstaterar också att övningen är "döden" men någon ångest är inte inblandad.

– Nej, nu är jag bara helt laddad. Jag har varit lite sjuk ett tag och tvingats till vila så nu är jag bara övertaggad, säger hon.

LÄS MER: Hälsopuls-Kevin efter en vecka: "Jag känner redan att jag orkar mer!"

Söders källas instruktör Sebastian Borensjö överser Lovisa Borgs lyftteknik.

Mer läsning