Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Energi bygger ut fjärrvärme och fjärrkyla – här är områdena som påverkas

Gävle Energi kommer under hösten att inleda fyra stora fjärrvärme- och fjärrkylaprojekt i Gävle. Det handlar om tre fjärrvärmenät och ett fjärrkylanät.

Annons

Enligt Cecilia Westergård, kommunikatör på Gävle Energi, kommer arbetena att påverka värmen hos fjärrvärmekunderna och även trafiken i anslutning till byggarbetsplatserna.

– De kunder som är direkt berörda av att vi måste stänga av varmvattnet får meddelande hem i brevlådan om vilka dagar och tider som de bara kommer att ha tillgång till kallvatten. Vi lägger även ut driftinformation om tider och områden på vår hemsida, säger Niclas Wiklund, driftchef på Gävle Energin, i ett pressmeddelande.

De fyra områdena som påverkas är följande:

Vecka 33 till 43: Centrala Gävle, Södra Strandgatan.

Fjärrkylanätet ska fortsättas att byggas ut och en ledning ska grävas ner från stadsbiblioteket till Järnvägsbron. Det ska även göras arbeten med ledningen i Gavleån. Biltrafiken kommer under denna tid att stängas av och busstrafiken leds om.

Vecka 33 till 43, Strömsbro, Hillevägen.

En 600 meter lång fjärrvärmeledning ska grävas ner och ett körfält stängs av och cykelvägen kommer att ledas om.

31 augusti: Valbo och området runt Gävle sjukhus.

Dessa områden kommer den 31 augusti att sakna fjärrvärme. I Valbo gäller tiderna 9 till 23 och kring Gävle sjukhus mellan klockan 7 och 1, dagen efter.

Pågående till och med vecka 36, Sätra centrum.

Gävle Energi reperarer just nu läckor samt förstärker fjärrvärmenätet. Arbetet förväntas vara klart vecka 36.

Mer läsning

Annons