Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harnäsbadet vandaliserat – "I värsta fall kan vi tvingas stänga"

Tre fullständigt sönderslagna toaletter. Den synen mötte dem som kom till Harnäsbadet på söndagen. Nu vet inte föreningen hur man ska ersätta dem.

Annons

Leif Bergström är bekymrad efter vandaliseringen.

I över 60 år har Harnäs- Skutskär simsällskap drivit Harnäsbadet i Furuvik. Ordförande Leif Bergström är en av dem som helt ideellt lägger ned massor av tid och arbetet på att sköta om badet och hålla det igång.

– Det blir väl tio-tolv timmar om dagen, konstaterar han.

Därefter är det extra tungt när man som den här helgen upptäcker att vandaler har varit framme. Natten till söndag har någon varit på badet och slagit sönder tre av toaletterna.

– De är söndersmulade. Någon har använt tegelstenar och stora markstenar och slagit sönder dem, berättar Leif.

LÄS MER : Harnäsbadet lever på ideellt engagemang – nu fyller det 60 år.

Stora stenar har kastats ned i toalettstolarna.

Tre toaletter kanske inte låter så mycket. Men för föreningen som driver Harnäsbadet är det ett hårt slag.

Eftersom anläggningen inte har tillgång till det kommunala vatten- och avloppsnätet är det inga vanliga toaletter man har – utan vakuumtoaletter. Och de är både mycket svårare att få tag på och betydligt dyrare.

– Tre nya toaletter kan säkert kosta 45 000 kronor. Det är en väldigt stor kostnad och vi vet inte hur vi ska lösa det här, säger Leif Bergström bedrövat.

Hur har de tagit sig in?

– De två senaste somrarna har vi haft öppet dygnet runt så att man kan komma hit och ta sig ett kvällsdopp. Vägbommen vid 76:an är stängd men man kan gå eller cykla hit. Och hittills har det gått bra.

Men när sådant här händer ställs enligt Leif Bergström badets framtid på spel. Det tär på både ekonomin och engagemanget.

– Vi kämpar och lägger ned en massa arbete och så kommer de och förstör – det känns väldigt otacksamt. Men de som drabbas hårdast är ju våra badgäster.

Vandaliseringen är polisanmäld.

LÄS MER: Dålig ekonomi hotar Harnäsbadet

Harnäsbadet drivs ideellt av Harnäs- Skutskär simsällskap. Inträdet går till att betala för el, vatten, tanktömningar och underhåll.

Mer läsning

Annons