Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matildas bygger om – håller stängt hela augusti

Den populära kvarterskrogen Matildas på Söder i Gävle ska få nytt utseende invändigt. Därför kommer restaurangen hålla stängt hela augusti. "Vi gillar att göra saker ordentligt", säger krögaren och en av delägarna, Johan Flodman, om att man tar hjälp av välkände arkitekten och designern Thomas Sandell.

Annons

LÄS OCKSÅ: Matildas i Gävle fick fler poäng i White Guide

Johan Flodman och sambon Frida Johansson, två av Matildas delägare, är mitt uppe i förberedelserna inför ännu en fin sommarkväll på Matildas när Arbetarbladet kommer på besök.

Det är en av de sista dagarna innan kvarterskrogen, som i våras var nominerad till Årets Hjärtekrog av White Guide, tillfälligt stänger.

– Som det ser ut håller vi stängt hela augusti och vi öppnar i början på september igen. Vi tänker bygga om hela restaurangen, säger Johan Flodman.

Han är precis som Frida hemlighetsfull kring detaljerna inför ombyggnationen, men de kan i alla fall berätta att precis allt kommer bli nytt.

– Vi har sagt jättelänge att vi vill bygga om, men det har inte blivit av. Nu är det möjligt och vi kommer att bygga om varenda kvadratmillimeter, säger Johan.

Eller det är snarare arkitekten och designern Thomas Sandell från Sandellsandberg som kommer att dra det stora lasset. Han är känd för en rad byggnader, som Gåshaga brygga på Lidingö och Stockholmsbörsen, och inredningar för Ordning & Reda, Polarn O. Pyret, restaurang East och Moderna Museet. Han har även arbetat med flera svenska och internationella möbelproducenter som Cappellini, Svenskt Tenn, Asplund, Room och Ikea.

LÄS MER: Matildas en av Nordens bästa restauranger

– Vi har känt till honom länge och är väldigt imponerade av hans arbete. Han är hemskt duktig och vinner massor av priser för sin möbeldesign. Han var här och åt i somras och vi är jätteglada för hans personliga engagemang, säger Johan Flodman.

Kan man se det här som nästa steg i er utveckling?

– Vi ser det lite så. Vi har drivit restaurangen i nio år den 1 september. Vi tycker det är kul att göra något nytt, både för oss och för gästerna. Arbetsflödet blir dessutom bättre för oss, vilket gör att vi kan bli ännu mer närvarande i matsalen.

Vid baren kommer dessutom en loungekänsla att skapas.

– De som varit här förut kommer se att det är nytt och annorlunda. Men atmosfären och stämningen kommer vara densamma som tidigare på Matildas. Det blir ingen ändring i vårt övergripande koncept. Det blir helt enkelt lokaler i ny skepnad för både vårt eget och gästernas välbefinnande, säger Johan Flodman.

LÄS OCKSÅ: Här är Gästriklands bästa krog

Mer läsning