Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny marknad i Bergby i höst: "Mycket lokala matproducenter"

Sista helgen i oktober blir det marknad i Bergby. Ett sjuttiotal knallar, barntivoli och musikunderhållning utlovas av arrangörerna.

Annons

I höst är det premiär för en ny marknad i Bergby. Marknaden ska ligga i centrala Bergby och inträffar helgen 29 och 30 oktober.

Bergby får en ny höstmarknad. Bilden är tagen under Ockelbo marknad.

Vägen kommer att stängas av från korsningen vid Ica och fram till gamla kiosken. Och alla handlare efter gatan kommer att ha öppet under helgen berättar en av arrangörerna, Magnus Risberg.

– Vi kommer att ha mycket lokala matproducenter och föreningar som står på marknaden. Men de flesta knallarna kommer från andra orter, säger han.

LÄS OCKSÅ: Stadsfestens marknad ställdes in

Det hela började med en välbesökt tågdag och julmarknad som arrangerades i Norrsundet för två år sedan. Efter den kom Magnus Risberg med flera på att de skulle arrangera en höstmarknad i Norrsundet. Den marknaden ägde rum hösten 2015.

– Det har varit två lyckade marknader i Norrsundet men nu tycker vi att Bergby passar bättre. Bergby är centralort i Hamrångebygden och det finns fler handlare där, säger han.

LÄS OCKSÅ: Knallar runt på marknaden i Tierp

Marknaden arrangeras av Magnus Risberg tillsammans med Krister Edert, som är mest känd som marknadsgeneral för Ockelbo marknad.

Just nu ägnar de sig åt att få ordning på de sista detaljerna i pusslet. Och så hoppas de på fint väder förstås.

– Vi försöker att få till en marknad med så hög kvalitet som möjligt. Och så hoppas vi att det blir bra väder och mycket folk, säger Magnus Risberg.

Mer läsning

Annons