Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operationer på Gävle sjukhus fick ställas in efter läckage

Under torsdagen inträffade ett läckage av kylvätska på Gävle sjukhus som gjorde att planerade operationer tvingades att ställas in.

Annons

Läckaget inträffade på ett utrymme i anslutning till operationsavdelningen på Gävle sjukhus tidigare under torsdagen.

Som följd av läckaget har planerade operationer under eftermiddagen blivit inställda men pågående operationer har inte behövt avbrytas.

– Vi tog det säkra före det osäkra och ställde in planerade operationer under eftermiddagen idag, akuta operationer och kejsarsnitt har vi haft en beredskap för, säger Helena Björkman, divisionschef Division Operation-Diagnostik i ett uttalande.

Ingen patient ska ha kommit till skada men en medarbetare ska ha fått stänk i ögonen men har varit på kontroll och ska efter omständigheterna må bra.

Efter ett läckage har flera operationer ställts in på Gävle sjukhus.

Strax innan klockan 17.00 meddelade Region Gävleborg att läckaget främst drabbade personalutrymmen och en operationssal som tagits ur drift.

Övriga salar har städats igenom och har tagits i bruk igen. Verksamheten kan därför under kvällen återgå till det normala och den planerade verksamheten fortsätter på fredagen.

Enligt räddningstjänsten var det ett utsläpp av en större mängd glykol på taket som orsakade problem.

En koppling sprang läck när systemet skulle fyllas på varpå glykolen läckte ut och tog sig ner i byggnaden och in i lokalerna.

Vi har lyssnat på er – nu är vår nyhetsapp ännu bättre!

Ladda ner eller uppdatera den härför Iphone eller här för Android.

Mer läsning

Annons