Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På longboard från Norge till Gävle – "Nu ska vi bada jacuzzi och äta kanelbullar"

Den 1 augusti åkte paret Marcus Larsson och Rebecca Ramsey, ut på ett av deras största äventyr någonsin. De skulle ta sig från Stöten vid norska gränsen till Gävle. Och de lyckades – två dagar före beräknad tid.

Annons

Se parets film från resan här. Filmen publicerades ursprungligen på Vlt.se .

I lite drygt två veckor har Marcus Larsson och Rebecca Ramsey, från Hallstahammar, tagit sig tvärs genom Sverige på longboard. 30 mil och drygt två veckor med konstant umgänge och naturen som hem.

– Resan har varit väldigt bra. Det har såklart gått mycket upp och ner, säger Marcus Larsson.

LÄS ÄVEN: Sussanne från Gävle köpte mat åt 600 barn i Uganda

Rebecca Ramsey poängterar att det varit många toppar, men dalarna har nästan varit mer påtagliga.

– Lugnet har verkligen toppat allt och när man hamnar på lunch i en vacker skog med blåbär överallt. Men det är tungt när man vill ge upp fast man är så illa tvungen att inte göra det. När det inte längre bara är svårt att klara av det, utan när också psyket springer ifrån en. Det värsta var när man åkte i regn, i uppförsbacke, klockan elva på kvällen och det inte fanns något träd att sätta upp tältet i.

Tiden Marcus och Rebecca tillbringat i naturen har gjort att de båda fått tid att utforska landskap, sitt förhållande och relationen till sig själva.

– Man bråkar ju en hel del. Men det har mest varit att man inte kommunicerat ordentligt. Vi har verkligen kommit varandra närmre och det är otroligt vad mycket tålamod man får för varandra, säger Marcus.

– Man har fått ett helt nytt perspektiv på ett ganska påfrestande sätt. Det började regna flera gånger med ganska dålig tajming. Som när vi skulle sätta upp tält och man lägger sig med blöta kläder och inte hinner torka till morgonen därpå, säger Rebecca.

LÄS ÄVEN: Erik korsade Island på cykel – trots krock med bil på vägen dit

De nådde mållinjen i Gävle under tisdagseftermiddagen, två dagar före beräknad tid. Den sista sträckan gick allt mycket enklare.

– Jag tror det var när vi släppte pressen på att hinna åka en viss sträcka som allt flöt på mycket bättre, säger Rebecca.

– Ja. Vi kunde stanna upp och kolla in ett träd när vi kände för det, skrattar Marcus.

Rebecca och Marcus.

LÄS ÄVEN: Elin vandrade 133 mil genom fyra årstider

Att vara tillbaka i Västerås känns surrealistisk för paret. I över två veckor har de färdats över 30 mil långsamt på en bräda. Men efter en tågresa var de i Västerås på två timmar.

– Tidigare har man hunnit ta in alla intryck på vägen, men nu när allt gick så snabbt så har man inte hunnit förstå att man är hemma, säger Rebecca.

Under hösten väntar en tuff dansutbildning för paret, men innan dess ska de njuta av sin upplevelse och hemkomst.

– Nu ska vi bada jacuzzi och äta kanelbullar, säger Marcus.

Följ parets instagram här.

Få koll på din närhet med Arbetarbladets app:

Ladda ner den här till Iphone

Ladda ner den här till Android

Mer läsning