Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blev det när Frösunda tog över gruppboenden i Gävle – "Det är mer eller mindre kaos"

"Rörigt och kaotiskt". Så beskriver både personal och föräldrar situationen på gruppbostäderna som i vintras togs över av vårdföretaget Frösunda Omsorg.

Annons

Christina Gagnefur är både orolig och upprörd. Hon är ensamstående mamma till Sebastian som bor i en av gruppbostäderna på Allévägen i Hagaström.

– Det har blivit mycket sämre. Det är fruktansvärt ostrukturerat. Min son mår inte bra, säger hon.

Christina Gagnefur och Anita Säll är oroliga för hur det går för sönerna Sebastian och Tomas sedan Frösunda tagit över gruppbostäderna och försämrat för personalen.

Strax efter övertagandet drev Frösunda igenom omfattande förändringar av personalens arbetstider. Det innebar att tjänstgöringsgraderna för de cirka 30 anställda minskade med upp till 45 procent.

Samtidigt utökades jourtiden på nätterna vilket gör att personalen måste vara betydligt längre på jobbet utan att få mer i lön.

– Det är mer eller mindre kaos, säger en person som valt att sluta efter förändringarna.

Facket protesterade men det hjälpte inte.

Företrädare för Frösunda motiverade förändringarna med att arbetstiden skulle flyttas "till den tid då kunderna har de största behoven".

Flera i personalen valde att sluta. "Jag ville inte jobba under de villkoren", säger en av dem.

När många slutat har det uppstått personalbrist som i vissa fall fyllts upp med att en del ska ha fått skjuta på semesterdagar.

Nyligen slutade också den lokala verksamhetschefen med omedelbar verkan.

Christina Gagnefur tycker att det har blivit mycket sämre för sonen Sebastian sedan Frösunda tog över gruppboendet i Hagaström. Till vänster Carina Karlsson, förälder och liksom Christina aktiv i Down-föreningen.

Flera av de nyanställda saknar erfarenhet och kunskaper om vad som krävs för att jobba med personer med olika former av funktionshinder, till exempel Downs syndrom. Det menar både före detta anställda och föräldrar som Arbetarbladet pratat med.

– Det är viktigt att lära känna brukarna och tyda deras kroppsspråk, säger en som jobbat länge på boendet men nu valt att sluta.

LÄS MER: Frösundas chef skyller på personalen – "Olyckligt när de låter sin oro gå ut över kunderna"

Christina Gagnefur och Anita Säll, mamma till Tomas, hävdar att det blivit mer av bara förvaring och mycket mindre aktiviteter för de boende sedan Frösunda tog över. Det har medverkat till att deras söner, som båda har Downs syndrom, har gått upp i vikt.

Anita Säll valde att ta hem Tomas i sommar, inte minst för oron över hur det går med sonens diabetes. Under tiden hemma har sockernivån varit stabil och Tomas vikt minskat, bekräftar hon.

De menar att flera incidenter inträffat på senare tid. En händelse var när Sebastian åkte buss med en av de nyanställda vårdarna. Vårdaren gick av bussen medan Sebastian blev kvar och fick åka ensam till ändhållplatsen där han fick sitta och vänta.

– Ingenting funkar där nu. Det blir fel, säger Tomas som ofta saknar puffen som han behöver för att komma upp i tid på morgnarna innan han ska iväg och jobba som vaktmästare.

Frösundas egen beskrivning är att verksamheten fokuserar på att "det är kunden som bestämmer". Det basuneras ut, bland annat på företagets hemsida.

– Det stämmer absolut inte. Vi upplever inte att vi bestämmer nånting alls, säger Anita Säll och Christina Gagnefur som båda är gode män för sina söner.

Christina Gagnefur är inte bara förälder utan också specialpedagog och aktiv i styrelserna för FUB (Föreningen för utvecklingsstörda) och Svenska Down-föreningen.

Enligt både anställda och föräldrar ska personal utan adekvat utbildning, som undersköterskeexamen, ha anställts under de senaste månaderna.

– Tidigare var det krav på att man skulle vara undersköterska, säger en anställd om tiden före februari i år, då vårdföretaget Attendo fick lämna över till Frösunda Omsorg.

Christina Gagnefur hoppas att företaget förbättrar villkoren för personalen så att de stannar kvar och trivs.

– Det är jätteviktigt med utbildad personal som förstår vad som krävs och att de får handledning, säger hon.

Läs också: Mamman som befarar att vården av sonen försämras.

Läs också: Vårdare om lägre bemanning i gruppbostäder.

Läs också: Frösunda försvarar förändringarna.

Läs också: "Sämre omsorg är flexibilitetens pris".

Missa inga lokala nyheter! Ladda hem Arbetarbladets app för Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons